Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton kijkt met jaloezie naar Red Bull en McLaren

Voor Lewis Hamilton en Mercedes viel de kwalificatie in Hongarije flink tegen. De Zilverpijlen konden geen moment aanvallen bij Red Bull en McLaren, iets wat tot jaloezie leidt bij de zevenvoudig wereldkampioen

Hamilton FP3 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, de kwalificatie ging niet zoals Mercedes gehoopt had. George Russell werd al in Q1 uitgeschakeld na een strategische blunder en Lewis Hamilton wist niet het juiste ritme te vinden dat nodig was om Red Bull en McLaren aan te vallen.

Zeker het verschil met die twee teams leidt tot jaloezie bij Hamilton: "Ik heb al het hele weekend moeite met de auto. Onze auto lijkt gewoon niet goed te werken in de hitte. We weten maar geen goede balans te vinden waarin de auto niet constant uitstapt. En als je dan naar McLaren en Red Bull kijkt, die hebben gewoon nergens overstuur. Die auto's liggen gewoon op rails."

"Voor ons maakt de hitte het juist alleen maar erger. Toen de kwalificatie begon was het een stuk koeler, waardoor we dachten een kans te maken", aldus Hamilton. Zo ver kwam het echter niet voor de Zilverpijlen. Sterker nog, het werd gedurende de kwalificatie alleen maar slechter: "Zodra we begonnen, werd het alleen maar warmer."

"Dat was absoluut niet ideaal voor ons en zeker niet voor George. Hij leek het hele weekend sneller, en dat was hij ook, maar kijk waar hij nu staat. We hadden misschien nog een tienden of twee kunnen winnen, als ik in Q3 iets later naar buiten was gegaan. Maar goed, we hadden sowieso niet de snelheid om mee te komen met de mannen voor ons",  zo sluit een ietwat teleurgestelde Hamilton af. 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull-Mercedes Red Bull onthult Wolff-blokkade na 'deal' met Mercedes