Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton klaar met juwelendiscussie: "Ik probeer hiermee geen statement te maken"

De FIA maakte dit weekend een uitzondering voor Lewis Hamilton, waardoor hij zijn piercing toch mocht dragen. De Mercedes-coureur legt uit waarom het wel degelijk een medische reden heeft en het dus geen statement is.

In Singapore verscheen Lewis Hamilton weer met een piercing in zijn neus, iets wat volgens de FIA eigenlijk niet meer mag. Er werd naar de situatie gekeken, maar vanwege een doktersverklaring werd Hamilton niet bestraft. Wel kreeg Mercedes een boete van 25.000 euro omdat ze de formulieren waarop ze Hamiltons piercing hadden moeten vermelden niet goed hadden ingevuld. Na afloop van de kwalificatie voor de GP van Singapore, waarin hij de derde tijd klokte, benadrukt Hamilton dat hij een medische reden heeft voor het dragen van zijn piercing. "Ik probeer hiermee geen statement te maken. Ik heb mijn sieraden en neuspiercing natuurlijk al jaren en we zagen veel commotie aan het begin van het jaar", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Toentertijd was hij als het ware vast gesoldeerd en kon hij niet los. De FIA gaf me voor meerdere races een vrijstelling terwijl ik zocht naar een oplossing. Ik heb hem eruit laten halen en probeerde de piercing rond elk raceweekend eruit, erin en eruit te doen. Dit zorgde voor een infectie."

Hamilton kreeg last van een blaar

Het constant in en uitdoen van zijn piercing zorgde volgens Hamilton voor een bloedblaar op zijn neus. "Het bleef zo doorgaan en ik had erg last van mijn neus. Dit is wat ik ze heb verteld voorafgaand aan de kwalificatie. Ik moest het laten behandelen omdat er pus en bloed in kwam." "De laatste paar weken begon het te helen en de doktoren hebben me daarom gevraagd om hem nu een tijdje in te houden", legt de Brit uit. Wel benadrukt Lewis dat hij het niet helemaal eens is met de volgens hem overdreven regels. "Het is gestoord dat we doorgaan over zo iets kleins. Ik heb alle andere dingen uit gedaan. Het maakt me op dit moment niet meer uit, om eerlijk te zijn."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden