Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton komt met opvallende verklaring voor slecht weekend in Bakoe

Lewis Hamilton moest door een motorwissel vanuit de pitstraat starten in Azerbeidzjan en zou uiteindelijk maar twee schamele punten scoren. De Brit heeft echter een opvallende verklaring voor zijn mindere weekend.

Hamilton Baku race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kende een weekend met twee gezichten in Bakoe. Op vrijdag ging het heel goed, waarna de kwalificatie en de race enorm tegenvielen. Oké, Lewis Hamilton startte na een motorwissel uit de pitstraat, maar was niet in staat om zich snel op te werken. Hij finishte uiteindelijk op de negende plaats en heeft een opvallende verklaring voor zijn mindere weekend.

"De auto was fantastisch op vrijdag", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Richting de zaterdag hebben we minuscule veranderingen doorgevoerd en bleek dat een van de onderdelen niet correct gebouwd was. Dat bracht ons op het verkeerde pad, al kwamen we daar aan het einde van de dag pas achter. Het team zei daarna dat dit de beste locatie was om een motorwissel door te voeren. Ik verloor er eerder één en had nog een nieuwe motor nodig. Dus we wisten dat het een lastige dag zou worden."

Het ging echter niet veel beter tijdens de race. "Ik had de slechtste balans uit mijn gehele carrière. De voorkant was te goed en ik had totaal geen achterkant. Ik moest aan het stuur trekken om de tractie van de voorkant te breken en de voorkant door elke bocht te laten glijden. Het is een vreemde manier van rijden. Ik wist ook dat we niet in konden halen. Het is lastig volgen in het middenstuk, al weet ik niet waarom onze snelheid zo slecht was."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"