Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton komt met verklaring na kritiek op Mercedes

Lewis Hamilton was zeer ontevreden met zijn strategie tijdens de Grand Prix van Singapore en liet dat ook blijken.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton heeft op zijn sociale media-kanalen een verklaring vrijgegeven waarin hij zijn kritiek op de strategie van Mercedes uit na de Grand Prix van Singapore. De zevenvoudig wereldkampioen startte na een zeer indrukwekkende kwalificatie als derde op het Marina Bay Circuit, maar viel tijdens de race terug naar de zesde plaats. 

De start op de zachte band leek de 39-jarige vooral niet te bevallen, aangezien vrijwel de volledig grid op mediums van start ging. Dit bleek uiteindelijk ook de betere keuze en daar kwam Mercedes na enkele ronden zelf ook achter. Na de race vertelde Hamilton echter dat hij zelf op medium-banden wilde starten en dat hij 'perplex' stond over waarom Mercedes hem op een andere strategie zetten dan teamgenoot George Russell.

Hamilton's falende strategie maakte de 105-voudig racewinnaar 'erg boos', maar nu, een kleine week later, gaat de zevenvoudig wereldkampioen nog één keer in op de verkeerde strategie van de Zilverpijlen: "Hé allemaal, we gaan het weekend in, gefocust op de training voor de volgende race", zo schrijft Hamilton in een Instagram-story. 

"Ik weet dat er veel is gezegd over de vorige race en onze strategie in Singapore, die gewoon niet werkte. Als dat gebeurt, is het normaal dat je gefrustreerd bent en is het makkelijk voor mij om die frustratie uit te spreken. We wisten dat starten op zachte banden een gewaagde en riskante zet was, maar wel een die ons bij de start een voordeel op kon leveren en ik was het uiteindelijk eens met die aanbeveling. We hebben ons ook verkeken op wat anderen zouden kunnen doen", aldus Hamilton.

'Niet bang voor lastige gesprekken'

Hamilton heeft nog maar zes races te gaan als Mercedes-coureur voordat hij aan zijn avontuur bij Ferrari begint. De Brit benadrukt nu, na alle ophef over die verkeerde strategie, echter dat hij het team zal blijven steunen tot hij aan het einde van dit seizoen de overstap naar Ferrari maakt. Het team zal dan ook hetzelfde doen, benadrukt de zevenvoudig wereldkampioen.

"Vergis je echter niet, het gaat goed met het team", voegde Hamilton eraan toe. "Zoals met alle succesvolle partnerschappen, moet je een aantal dieptepunten bereiken om de hoogtepunten te kunnen beleven. We zijn niet bang voor lastige gesprekken en uitdagende momenten en daarom hebben we samen zoveel bereikt. We zullen elkaar tot het einde steunen. Het is allemaal liefde. Tot in Austin."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"