Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton krijgt ongevraagd advies: "Speel dit jaar het Verstappen-spelletje mee"

Lewis Hamilton gaat dit jaar op zoek naar zijn achtste wereldtitel. De Brit zal echter ongetwijfeld eerst Max Verstappen van zich af moeten schudden als hij aan het einde van de rit de wereldbeker omhoog wil kunnen tillen. Volgens Martin Brundle gaat dat alleen lukken als hij dit jaar zijn ellebogen inzet tegen de Red Bull-coureur.

Verstappen Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool
Lewis Hamilton greep afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2016 naast de wereldtitel. Hij zag zijn kans op de achtste titel vervliegen in de slotfase van de laatste race. Dit jaar is het door de nieuwe bolides niet vanzelfsprekend dat de twee weer als enigen om de titel zullen kunnen strijden, maar het lijkt onvermijdelijk dat ze elkaar weer op de baan gaan tegenkomen.

Het Verstappen-spelletje

In de ogen van voormalig coureur Martin Brundle is het duidelijk wat Lewis dit jaar moet doen als hij Verstappen wil verslaan en de titel wil winnen. "Hij zal met meer toewijding terugkeren dan ooit tevoren en ik denk dat hij zijn ellebogen zal moeten gebruiken in gevecht met Verstappen. Al met al heeft Max' agressieve rijstijl hem vorig jaar de wereldtitel opgeleverd, vind ik."

Volgens Brundle is dat echt de enige manier waarop Verstappen verslagen kan worden. "Iedereen zal het spelletje van Verstappen moeten spelen als ze hem willen verslaan. Mercedes en Lewis zullen vol energie zijn, maar ze moeten anders, agressiever en op dezelfde manier gaan racen, want Max zal niet gaan veranderen", denkt hij.

Mercedes aan het sandbaggen

Tot slot voorspelt Brundle hoe de krachtsverhoudingen dit jaar zullen liggen. Hij denkt dat Mercedes' problemen wel meevallen en dat zij aan zullen sluiten bij Red Bull en Ferrari. "Ik ben er zeker van dat Mercedes aan het sandbaggen is", luidt zijn oordeel.

"De auto lijkt wel ietwat lastig te besturen, dus denk ik toch dat Red Bull momenteel de dans leidt, gevolgd door Ferrari. De Red Bull heeft de ruwe pace, maar de Ferrari-bolide leek heel goed te besturen en dat kan tijdens de race nog wel eens goed van pas komen."

"Mercedes zal echter dicht in de buurt zitten. We gaan dan ook een gevecht tussen drie teams hebben dit jaar, zo lijkt het. Ferrari heeft geprofiteerd van het feit dat ze vorig jaar niet meestreden om de titel. Red Bull lijkt op dit moment echter de betere aerodynamica te hebben gevonden."

Brundle vervolgt: "Laten we nog even afwachten wat Mercedes doet op het moment dat het erom gaat. Ze hebben misschien nog niet alles onder controle, maar je weet dat ze er uiteindelijk gewoon zullen staan."

Ook interessant:

Verstappen stelt duidelijke doelen, Safety car-regel gaat op de schop

Wat gebeurde er allemaal recentelijk in de Formule 1-wereld? Even niet alles op de voet gevolgd? Geen zorgen, want we praten je in een paar minuten weer bij!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

54 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022