Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton krijgt ongevraagd advies: "Speel dit jaar het Verstappen-spelletje mee"

Lewis Hamilton gaat dit jaar op zoek naar zijn achtste wereldtitel. De Brit zal echter ongetwijfeld eerst Max Verstappen van zich af moeten schudden als hij aan het einde van de rit de wereldbeker omhoog wil kunnen tillen. Volgens Martin Brundle gaat dat alleen lukken als hij dit jaar zijn ellebogen inzet tegen de Red Bull-coureur.

Lewis Hamilton greep afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2016 naast de wereldtitel. Hij zag zijn kans op de achtste titel vervliegen in de slotfase van de laatste race. Dit jaar is het door de nieuwe bolides niet vanzelfsprekend dat de twee weer als enigen om de titel zullen kunnen strijden, maar het lijkt onvermijdelijk dat ze elkaar weer op de baan gaan tegenkomen.

Het Verstappen-spelletje

In de ogen van voormalig coureur Martin Brundle is het duidelijk wat Lewis dit jaar moet doen als hij Verstappen wil verslaan en de titel wil winnen. "Hij zal met meer toewijding terugkeren dan ooit tevoren en ik denk dat hij zijn ellebogen zal moeten gebruiken in gevecht met Verstappen. Al met al heeft Max' agressieve rijstijl hem vorig jaar de wereldtitel opgeleverd, vind ik." Volgens Brundle is dat echt de enige manier waarop Verstappen verslagen kan worden. "Iedereen zal het spelletje van Verstappen moeten spelen als ze hem willen verslaan. Mercedes en Lewis zullen vol energie zijn, maar ze moeten anders, agressiever en op dezelfde manier gaan racen, want Max zal niet gaan veranderen", denkt hij.

Mercedes aan het sandbaggen

Tot slot voorspelt Brundle hoe de krachtsverhoudingen dit jaar zullen liggen. Hij denkt dat Mercedes' problemen wel meevallen en dat zij aan zullen sluiten bij Red Bull en Ferrari. "Ik ben er zeker van dat Mercedes aan het sandbaggen is", luidt zijn oordeel. "De auto lijkt wel ietwat lastig te besturen, dus denk ik toch dat Red Bull momenteel de dans leidt, gevolgd door Ferrari. De Red Bull heeft de ruwe pace, maar de Ferrari-bolide leek heel goed te besturen en dat kan tijdens de race nog wel eens goed van pas komen." "Mercedes zal echter dicht in de buurt zitten. We gaan dan ook een gevecht tussen drie teams hebben dit jaar, zo lijkt het. Ferrari heeft geprofiteerd van het feit dat ze vorig jaar niet meestreden om de titel. Red Bull lijkt op dit moment echter de betere aerodynamica te hebben gevonden." Brundle vervolgt: "Laten we nog even afwachten wat Mercedes doet op het moment dat het erom gaat. Ze hebben misschien nog niet alles onder controle, maar je weet dat ze er uiteindelijk gewoon zullen staan."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'