Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton kritisch op Red Bull-ontslag De Vries, maar deelt opbeurende woorden

Het is één van de meer besproken thema's tijdens de mediadag van de Formule 1 Grand Prix van Hongarije: de terugkeer van Daniel Ricciardo en daarmee ook het gedwongen vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Hoe kijkt Lewis Hamilton naar de situatie?

Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton maakte Nyck de Vries enkele jaren van dichtbij mee toen de Nederlander als reservecoureur van Mercedes meedraaide met he team tijdens de Formule 1 Grand Prix-weekenden. Hij kent hem dus goed en vindt het jammer dat De Vries er niet meer bij is, maar hij is er ook van overtuigd dat alles voor De Vries op zijn pootjes terechtkomt.

"Ik was verbaasd toen ik hoorde over het besluit over die arme Nyck", zo begint Hamilton ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Hij is zo'n ontzettend talentvolle jongeman en bovendien een hele, hele aardige kerel."

"Ik denk echter dat er nog steeds een geweldige toekomst voor hem in het verschiet ligt. Hij zal nog vele kansen krijgen", vervolgt Hamilton, die vervolgens gevraagd wordt of het niet wat vroeg is om iemand na tien races aan de kant te schuiven.

"Ik denk dat dat nou eenmaal is hoe Red Bull werkt", luidt zijn korte antwoordt. Of is dat ook tekenend voor de harde wereld die de Formule 1 is?: "Het is vooral hoe Red Bull werkt", benadrukt de zevenvoudig wereldkampioen vervolgens.

Zo verbaasd als hij is over het vertrek van De Vries, zo logisch is het in zijn ogen dat Daniel Ricciardo is teruggekeerd, hoe dan ook, waar dan ook: "Hij was er het hele jaar al bij en nam plaats in elke drivers briefing, wat ongewoon is voor een reservecoureur die niet daadwerkelijk aan de start staat. Nee, ik ben niet verbaasd om Daniel nu terug te zien op de grid."

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez