Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton kritisch op strategie Mercedes: "Geen idee hoe ze dat niet hebben gezien"

Als er een kans was voor Lewis Hamilton om de leiding van Max Verstappen af te pakken, dan was het misschien wel door een undercut uit te voeren. Mercedes probeerde dat, maar sloeg de plank mis. Het zorgde voor verbazing bij Lewis Hamilton.

Hamilton Zandvoort Oranje
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Lewis Hamilton vertrok de Dutch Grand Prix vanaf de tweede plaats en wist lange tijd binnen een paar seconden van Max Verstappen te blijven. Tot twee maal toe probeerde zijn team door middel van een undercut toch de Nederlander te verschalken, maar tot twee maal toe lukte dat niet.

De eerste keer was de pitstop traag, waardoor de kansen van de Brit verkeken waren en de tweede poging liep uit op een fiasco. De Mercedes-coureur kwam pardoes tussen drie achterblijvers terecht toen hij weer de pitstraat uitreed, waardoor hij uiteindelijk alleen maar tijd verloor op Verstappen.

Vooral die keuze voor de tweede undercut, die ook rijkelijk vroeg was, zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij de zevenvoudig kampioen. "We zijn te vroeg gestopt voor de tweede pitstop", luidt zijn oordeel in gesprek met Sky Sports. "Als we nou geen verkeer hadden… Ik verloor een goede seconde op Max, terwijl ik juist tijd goed moest maken."

"Ik weet niet hoe ze dat niet konden zien aan de pitmuur, maar het is wat het is en we komen de klap wel weer te boven", zo zucht de Brit, die zag dat Verstappen eigenlijk gewoon de snellere was van de twee.

"Het was niet heel lastig om de banden te managen, maar ik zat op drie seconden en dan heb je wel last van de vuile lucht. De banden waren eigenlijk best goed dit weekend. Ik ging de hele race vol gas, van bandenmanagement was dus niet veel sprake", lacht hij.

"Ik probeerde zo dicht mogelijk bij Verstappen te blijven, maar zij waren van een ander niveau. Max was echt heel snel en ik had geen antwoord op hem", aldus Hamilton, die wel weet hoe dat komt. "De laatste race heeft Red Bull weer een upgrade meegenomen en pfoe, wat zijn ze snel", zo sluit hij af.
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels