Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton lacht als een boer met kiespijn, wijst naar Verstappen: "Gaat niet lukken"

Bij Mercedes is het alle hens aan dek om de Mercedes-bolide competitief te maken. Is het niet voor dit seizoen, dan toch wel voor volgend seizoen. Want overwinningen... die zitten er normaal gesproken toch echt niet in.

Dat is althans de pijnlijke conclusie die Lewis Hamilton in België in de persconferentie trekt als hem ten overstaan van onder andere RacingNews365 wordt gevraagd of hij en zijn team dit seizoen nog een race kunnen winnen. Een ongemakkelijk lachje als dat van een boer met kiespijn klinkt: "Op dit moment? Ik ben er niet heel zeker van dat we met hen kunnen wedijveren op het gebied van racepace", zo begint hij zijn verhaal, waarna hij wijst naar Max Verstappen in zijn Red Bull RB19. "Tijdens de laatste race was Max bij vlagen zo'n acht tienden sneller dan wij over één enkele ronde, maar zeg nooit nooit", zo laat hij nog enige ruimte voor een sprankje hoop.

Nieuwe doelen

Maar als overwinningen er niet (meer) in zitten, waar haalt men dan nog voldoening uit. Met andere woorden: wat is nu nog dat doel waarvoor men gemotiveerd naar de circuits afreist? "Mijn volledige focus ligt op het veiligstellen van de tweede plaats voor voor het team", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, doelend op het constructeurs-WK. Dat zou ook voor iedereen in de fabrieken veel betekenen", zo vervolgt hij, om vervolgens een zeer wenselijk bij-effect aan te stippen. "Nu kunnen we Red Bull niet aan. Maar ik denk dat als we erin slagen die tweede plaats te behalen, we ons in een goede positie kunnen bevinden met het oog op volgend jaar."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"