Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton lacht ondanks missen WK: "Geweldig dat we konden racen!"

Nee, Lewis Hamilton ging er niet met de wereldtitel vandoor, maar hij heeft wel een enerverende race achter de rug. En ook daar kon Hamilton best van genieten.

"Allereerst wil ik Kimi Raikkonen feliciteren met zijn overwinning. Hij reed een geweldige en foutloze race, net als Max Verstappen. Hij had de iets betere banden aan het einde, dus hij maakte het me flink lastig, maar het is gaaf dat we zo met elkaar konden racen", zo laat Hamilton na afloop in gesprek met Martin Brundle optekenen.

Mercedes koos ervoor met Hamilton voor een afwijkende strategie te gaan. Een tweede pitstop was nodig, nadat hij eerder tijdens een virtual safety car inspeelde op de situatie en eerder naar binnen dook. Op zijn tweede setje banden kon hij echter net het verschil niet maken. "Daarvoor verloren we uiteindelijk teveel tijd. Ik keek opeens tegen een gat aan van twaalf seconden op Kimi Raikkonen aan en dat kreeg ik niet bol gewerkt op die softs. Je hebt immers maar een paar ronden écht profijt van die nieuwe banden. Ik ben echter blij met die derde plaats en met het feit dat Ferrari de snelheid weer gevonden lijkt te hebben." De volgende race wordt over een week in Mexico verreden en Lewis Hamilton weet wat hem en Mercedes te doen staan om de titel alsnog binnen te slepen: "We moeten hard blijven werken en vooral enorm hard blijven pushen."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024