Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton lacht zich rot om Verstappen- en Perez-drama: "Net de Kardashians!"

Lewis Hamilton ziet de humor wel in al het Red Bull-drama de afgelopen periode. Tegelijkertijd wil hij het liefste gewoon racen zonder drama.

Verstappen Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van het Formule 1-seizoen raakte het Red Bull-team een aantal keer in opspraak. Ten eerste vanwege het budgetplafond en tijdens het GP-weekend in Brazilië vanwege de onenigheid tussen Max Verstappen en Sergio Perez.

In gesprek met het Britse Channel 4 wordt Hamilton gevraagd wat hij van al het drama vindt. Hij breekt in lachen uit. "Het lijkt een beetje op een Kardashians show. Het is echt hilarisch, de dingen die ik de afgelopen periode heb gezien en gehoord. Het was zeer entertaining."

"Zelf moeders raakten er bij betrokken. Er zijn een aantal interessante dingen gebeurd. Het zal vast allemaal op Netflix te zien zijn. Dat wordt geweldig", aldus de zevenvoudig Formule 1-kampioen.

Hamilton hamert op transparantie

Hamilton gaat vervolgens op een serieuzere toon verder en hamert op transparantie in de sport. "We moeten blijven streven naar meer transparantie en blijven werken aan de kernwaarden van deze sport en waar we voor staan. We moeten daar aan vasthouden en er niet van afwijken."

"Maar wat een zooitje is het geweest de afgelopen maanden", verwijst hij weer naar Red Bull. "Het was interessant om dat zich allemaal te zien ontvouwen."

Als het aan Hamilton ligt, dan blijft zulk drama in het vervolg echter achterwege. "Voor sommige mensen is het misschien leuk om al dat drama erbij te zien en voegt het wat toe, maar ik wil gewoon goed racen zien op een eerlijke manier. Moge de beste man winnen. Of een vrouw die er hopelijk ooit bij komt!"

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde