Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Hamilton: "Leclerc wordt eerder F1-kampioen dan Verstappen"

Lewis Hamilton heeft zich voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië uitgesproken over twee van zijn grootste rivalen: Charles Leclerc en Max Verstappen. De Mercedes-coureur ziet beiden ooit de wereldbeker grijpen, maar de Monegask zal dat volgens Hamilton waarschijnlijk eerder doen dan de Limburger.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Als zesvoudig wereldkampioen kan Lewis Hamilton redelijke conclusies trekken over welke coureurs er uit het juiste hout zijn gesneden om in zijn voetsporen te volgen. Met het aantal getalenteerde jongens dat de afgelopen jaren in de Formule 1 terecht is gekomen, heeft de Mercedes-coureur voldoende keuze. De Brit heeft echter maar twee personen voor ogen: Charles Leclerc en Max Verstappen.

In een persconferentie waar onder andere Reuters aanwezig was, noemde Hamilton de tweeëntwintigjarigen de 'kampioenen van de toekomst'. "Ik denk dat ze allebei agressieve, maar eerlijke rijstijlen hebben, dat is geweldig. Het is lastig te zeggen wie er gaat winnen, zeker aangezien ik ze ook zal proberen te stoppen zolang ik in de Formule 1 rijd", zo vertelt Hamilton.

Als hij toch moet kiezen, dan denkt de 34-jarige uit Stevenage toch te weten wie er eerder kampioen wordt dan de ander. "Ik denk dat Ferrari een betere kans heeft om op de korte termijn een auto te ontwikkelen waarmee voor het kampioenschap gevochten kan worden", aldus Hamilton, die hiermee aangeeft dat Leclerc waarschijnlijk eerder de wereldtitel zal bezegelen dan Verstappen.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

29 reacties

    Breaking Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"