Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton leert zijn lesje na ingrijpen Wolff: "Dat ga ik anders doen"

In de Grand Prix van Oostenrijk was Lewis Hamilton niet helemaal tevreden met zijn Mercedes, maar na klaagzang op de boordradio kreeg hij te horen dat hij 'gewoon moest doorrijden'. De Brit heeft de opmerking onthouden.

In eerste instantie lijkt de opmerking van Mercedes-teambaas Toto Wolff behoorlijk bot, maar na het Formule 1-weekend in Oostenrijk legt Lewis Hamilton in Silverstone uit dat de band tussen het duo van de Duitse renstal nou eenmaal zo werkt. "Lewis, rijd gewoon door met de auto", is gewoon hoe er wordt gecommuniceerd tussen Wolff en Lewis. "Het beste aan ons partnership is dat we zo direct met elkaar kunnen zijn", legt Hamilton uit aan de media, waaronder RacingNews365, als hem gevraagd wordt naar de vurige boordradio in Oostenrijk. "Toto is een racer in hart en nieren, dus hij probeerde me hiermee te motiveren. Dit is zijn manier om dat te doen." "We leren van onze ervaringen", aldus Hamilton, die zegt van het incident op de Red Bull Ring te hebben geleerd: "Ik heb naar mijn opmerkingen gekeken en naar hoe ik er mentaal mee omging. Ik zal ervoor zorgen dat ik dat voortaan anders zal doen."

Frustraties in Oostenrijk

Hamilton reageerde na een matig Grand Prix-weekend in Oostenrijk (P8 op zondag, red.) ook op zijn sociale media. "Er zijn dagen dat ik erg trots ben op mezelf, maar er zijn ook dagen dat de frustraties de overhand nemen. In een race kan het voelen alsof je van een klif valt en de sterkte verliest." "Soms kan het verwarrend zijn als je sterke performance hebt op het ene moment, maar nergens bent op het andere moment. Als je er echter écht om geeft, dan blijf je vechten. We gaan door naar Silverstone en ik hoop jullie te zien thuis", aldus de zevenvoudig wereldkampioen, vooruitblikkend op zijn thuisrace in Groot-Brittannië.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"