Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton lijnrecht tegenover Verstappen: 'Het is een probleem van ons allemaal'

Lewis Hamilton vindt dat iedereen 'verantwoordelijk' is in de strijd tegen discriminatie in de Formule 1, terwijl Max Verstappen juist oordeelt dat de sport en de Formule 1 hier vooral proactief in moeten zijn en niet per se de coureurs.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Eén van de onderwerpen van gesprek tijdens de Grand Prix van Oostenrijk was dat sommige 'fans' zich gedurende dat weekend misdroegen. Verschillende coureurs uitten over dit voorval en keurden het gedrag vanzelfsprekend af. De ene deed dat openlijk, terwijl de ander dit louter deed als hij er door de pers naar gevraagd werd.

Maar is dit de oplossing? Zijn de afkeurende woorden van de coureurs genoeg om ervoor te zorgen dat deze fans zich in de toekomst zullen gedragen? Sommige coureurs kwamen in ieder geval met het idee om deze mensen gewoon levenslang toegang tot een F1-circuit te ontzeggen.

Max Verstappen was in deze hele kwestie het middelpunt, aangezien het in Oostenrijk ook regelmatig over fans uit de aanwezige 'Orange Army' ging. De Nederlander liet direct weten dit gedrag af te keuren, maar vindt dat coureurs daarin niet per se proactief hoeven te zijn. Dat is volgens hem de taak van de Formule 1.

Lewis Hamilton heeft daar een andere mening over. Hij vindt juist dat het niet 'alleen het probleem is van de Formule 1'. "Het is een probleem van ons allemaal", zo is hij te horen ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Iedereen kan meer doen. Ieder team, ieder bedrijf kan meer doen; het gaat om verantwoordelijkheid", gaat Hamilton verder.

Ook de taak van de Formule 1

De Brit is echter wel van mening dat ook de 'Formule 1 daarin meer moet doen'. "In voorgaande jaren hadden we natuurlijk 'We Race As One', maar dat waren meer woorden dan daden. Ik weet dat de Formule 1 en Stefano (Domenicali - F1 CEO, red.) zich focussen op verbetering, vooral na de race in Oostenrijk."

"Ik denk dat de voetbalsport een aantal positieve dingen heeft gedaan voorafgaand aan de wedstrijden. Als we de richting waarop we willen gaan projecteren, zullen mensen hopelijk langzaam maar zeker deze richting volgen", sluit Hamilton af.

Poll

Wie moet zich vooral bezig houden met deze problemen?

keer gestemd

Ook interessant:

Hoe Verstappen wordt klaargestoomd voor een enorm drukke F1-kalender

Met 22 Formule 1-races dit seizoen, verspreid over de hele wereld, is het lastig om jetlags te ontwijken. Joris Mosterdijk legt je in deze video uit hoe Verstappen samen met zijn coach zo goed mogelijk wordt voorbereid op een Grand Prix waar tijdverschil een rol speelt.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

65 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"