Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton lijnrecht tegenover Verstappen: 'Het is een probleem van ons allemaal'

Lewis Hamilton vindt dat iedereen 'verantwoordelijk' is in de strijd tegen discriminatie in de Formule 1, terwijl Max Verstappen juist oordeelt dat de sport en de Formule 1 hier vooral proactief in moeten zijn en niet per se de coureurs.

Eén van de onderwerpen van gesprek tijdens de Grand Prix van Oostenrijk was dat sommige 'fans' zich gedurende dat weekend misdroegen. Verschillende coureurs uitten over dit voorval en keurden het gedrag vanzelfsprekend af. De ene deed dat openlijk, terwijl de ander dit louter deed als hij er door de pers naar gevraagd werd. Maar is dit de oplossing? Zijn de afkeurende woorden van de coureurs genoeg om ervoor te zorgen dat deze fans zich in de toekomst zullen gedragen? Sommige coureurs kwamen in ieder geval met het idee om deze mensen gewoon levenslang toegang tot een F1-circuit te ontzeggen. Max Verstappen was in deze hele kwestie het middelpunt, aangezien het in Oostenrijk ook regelmatig over fans uit de aanwezige 'Orange Army' ging. De Nederlander liet direct weten dit gedrag af te keuren, maar vindt dat coureurs daarin niet per se proactief hoeven te zijn . Dat is volgens hem de taak van de Formule 1. Lewis Hamilton heeft daar een andere mening over. Hij vindt juist dat het niet 'alleen het probleem is van de Formule 1'. "Het is een probleem van ons allemaal", zo is hij te horen ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Iedereen kan meer doen. Ieder team, ieder bedrijf kan meer doen; het gaat om verantwoordelijkheid", gaat Hamilton verder.

Ook de taak van de Formule 1

De Brit is echter wel van mening dat ook de 'Formule 1 daarin meer moet doen'. "In voorgaande jaren hadden we natuurlijk 'We Race As One', maar dat waren meer woorden dan daden. Ik weet dat de Formule 1 en Stefano (Domenicali - F1 CEO, red.) zich focussen op verbetering, vooral na de race in Oostenrijk." "Ik denk dat de voetbalsport een aantal positieve dingen heeft gedaan voorafgaand aan de wedstrijden. Als we de richting waarop we willen gaan projecteren, zullen mensen hopelijk langzaam maar zeker deze richting volgen", sluit Hamilton af.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap