Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton looft de aanwezige fans en zijn team na derde plek in Oostenrijk

Lewis Hamilton vertrok de Grand Prix van Oostenrijk vanaf de achtste plek, maar wist uiteindelijk toch op het podium te eindigen. Na afloop is hij de fans en zijn team dankbaar.

Dat Lewis Hamilton deze zondag op het podium zou eindigen, dat had hij op vrijdag niet gedacht toen hij hard crashte in de kwalificatie. Zijn hele chassis werd vervangen en zijn team moest zijn Mercedes W13 helemaal opnieuw bouwen. Dat was uiteindelijk goed genoeg voor een podium in de race, tot vreugde van de Brit, die als derde over de lijn kwam. Daar waren wel uitvalbeurten voor Sergio Perez en Carlos Sainz voor nodig. "Wat een geweldige supporters hebben we dit weekend gehad. Ik had dit niet verwacht, want zaterdag was het lastig, het hele weekend was het lastig. Ik ben dankbaar dat we als team de derde en vierde plek veroverd, dus dat zijn mooie punten. Vanaf hier gaan we weer verder."

Hamilton bedankt zijn team

Hamilton looft dus de aanwezige fans op de Red Bull Ring, maar ook zijn team krijgt een bedankje voor het harde werk. "Bedankt aan de dames en heren in de garage, die zo hard hebben gewerkt om mijn auto opnieuw te bouwen. Op zaterdag had ik een hele nieuwe auto. Dat hoeven ze niet vaak te doen, maar ik ben ze dankbaar voor hun harde werk." Vol positiviteit gaat Hamilton op weg naar de volgende race, in Frankrijk. "We hebben weer wat verbeteringen doorgevoerd dit weekend, dus we moeten dat blijven doen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'