© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton looft wingman Bottas: "Actie van een gentleman"

30 sep. 2018 14:56 René Oudman 0 reacties
Voor de achtste keer dit seizoen mocht Lewis Hamilton na afloop van een Grand Prix pronken met de overwinning, al was de 33-jarige Brit na het treffen op het Sochi Autodrom niet zo uitgelaten als dat normaliter het geval is. De reden: Valtteri Bottas, zijn Mercedes-collega, moest hem langszij laten om Hamilton aan de zege te helpen.

Een onvervalste teamorder werd door Mercedes uitgedeeld, halverwege de Grand Prix van Rusland. Hamilton kon naaste titelrivaal Sebastian Vettel op zeven extra punten achterstand zetten als hij niet als tweede, maar als eerste over de eindstreep zou geraken. Dat gebeurde, en zodoende bedraagt het verschil met nog vijf races te gaan vijftig punten.

"Het is een lastige dag, Valtteri heeft het het hele weekend goed gedaan", spreekt Hamilton in het korte interview dat vlak voor de podiumceremonie wordt gehouden. "Hij is een gentleman om mij voorbij te laten, hij staat niet op een plek om voor het WK te strijden. In het gevecht met Ferrari zouden we normaliter ontzettend blij zijn met dubbelzege", benadrukt Hamilton het feit dat hij niet compleet uitgelaten is.

"Ik snap dat Valtteri graag zou willen winnen, maar af en toe moeten we aan het team denken in deze fase van het wereldkampioenschap. Valtteri heeft zich dit weekend een echte teamspeler getoond en ik ben ervan overtuigd dat hij ook in de komende races goed voor de dag zal komen."

Even leek het erop dat Hamilton niet zou winnen, maar slechts maximaal derde kon worden. Na de serie pitstops belandde de Mercedes met startnummer 44 achter de Ferrari van Vettel. "Ik weet niet wat daar precies gebeurde, waarschijnlijk hebben we ons verkeken op de undercut." Nadat Vettel een eerste inhaalpoging van Hamilton wist af te slaan, wat volgens de Brit op een bedenkelijke wijze ging, wist de Mercedes alsnog langs de Ferrari te geraken.

Na zestien van de 21 Grands Prix heeft Hamilton 306 punten gescoord, dat zijn er precies vijftig meer dan Vettel. Er zijn nog 125 punten te verdelen in het kampioenschap van 2018.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen