Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton lovend over seizoen van Verstappen: "Hij mag ontzettend trots zijn"

Lewis Hamilton is lovend over het Formule 1-seizoen van Max Verstappen. Hij baalt dat hij zelf niet de aanval in kon zetten, maar feliciteert de Nederlander en Red Bull met een dominant seizoen.

Lewis Hamilton en Mercedes konden in 2022 niet meestrijden voor de wereldtitels in de Formule 1. Max Verstappen won de coureurstitel voor de tweede keer op rij en zijn Red Bull was het beste team van het huidige seizoen. De Nederlander kreeg kort concurrentie van Ferrari, maar al snel bleek Verstappen oppermachtig. De teller staat met nog twee races te gaan op veertien overwinningen, iets waar Hamilton niet anders dan lovend over kan zijn. De voormalige titelrivaal van Verstappen looft hem voorafgaand aan de GP van Brazilië. "Ik heb niet naar elk aspect gekeken van wat Max heeft gedaan dit jaar, maar ik vind dat hij het fantastisch heeft gedaan", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Hij heeft precies gedaan wat hij moest doen en het team leverde hem een ongelooflijke bolide. Daarmee presteerde hij elk weekend weer. Hij mag trots zijn met het verrichte werk", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Verstappen kan doorgaan met winnen

Hamilton verwacht niet dat hij het Verstappen erg moeilijk kan maken in de resterende races van het huidige Formule 1-seizoen. Alleen de GP's van Brazilië en Abu Dhabi staan nog op de planning. De Britse coureur vervolgt zijn lofzang: "Ik weet hoe het voor iemand voelt om zich in deze positie te verkeren en hij heeft ook nog eens kans om nog meer te winnen." "Met nog twee races te gaan kan hij dat record nog verhogen, mochten wij of Ferrari hem niet kunnen stoppen. Hij heeft het geweldig gedaan dit jaar", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs