© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton maakt in Abu Dhabi gebruik van startnummer 1

23 nov. 2018 09:55 René Oudman 0 reacties
Het was in het recente verleden van de Formule 1 zeer ongebruikelijk, maar het startnummer 1 is voor tenminste voor eventjes terug in de paddock. De neus van Lewis Hamiltons wagen was op vrijdagmiddag namelijk niet versierd met het getal 44, maar met het cijfer dat is gereserveerd voor de wereldkampioen.

Hamilton besloot in de afgelopen jaren, na de introductie van de vaste startnummers, ondanks het veroveren van meerdere kampioenschappen vast te houden aan startnummer 44.

Of Hamilton het startnummer alleen op de vrijdag voert of ook in de rest van het raceweekend op het Yas Marina Circuit zal gebruiken, is nog onbekend. Het lijkt gezien de strakke reglementen van de FIA echter ondenkbaar dat Hamilton tijdens de kwalificatie en de race in actie zal komen met het getal.

De laatste rijder die met het startnummer één de baan opkwam was Sebastian Vettel, hij deed dat precies vier jaar geleden toen de Duitser in Abu Dhabi zijn laatste wedstrijd als regerend kampioen reed.

Update 10.12 uur: Hamilton rijdt officieel met het nummer 44, dat getal is ook te zien op zijn engine cover. Het getal één prijkt slechts op de neus van de wereldkampioen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen