Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton maakt in Abu Dhabi gebruik van startnummer 1

Het was in het recente verleden van de Formule 1 zeer ongebruikelijk, maar het startnummer 1 is voor tenminste voor eventjes terug in de paddock. De neus van Lewis Hamiltons wagen was op vrijdagmiddag namelijk niet versierd met het getal 44, maar met het cijfer dat is gereserveerd voor de wereldkampioen.

Hamilton besloot in de afgelopen jaren, na de introductie van de vaste startnummers, ondanks het veroveren van meerdere kampioenschappen vast te houden aan startnummer 44.

Of Hamilton het startnummer alleen op de vrijdag voert of ook in de rest van het raceweekend op het Yas Marina Circuit zal gebruiken, is nog onbekend. Het lijkt gezien de strakke reglementen van de FIA echter ondenkbaar dat Hamilton tijdens de kwalificatie en de race in actie zal komen met het getal. De laatste rijder die met het startnummer één de baan opkwam was Sebastian Vettel, hij deed dat precies vier jaar geleden toen de Duitser in Abu Dhabi zijn laatste wedstrijd als regerend kampioen reed. Update 10.12 uur: Hamilton rijdt officieel met het nummer 44, dat getal is ook te zien op zijn engine cover. Het getal één prijkt slechts op de neus van de wereldkampioen.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1065892409966555136

It’s been a while... but the #1 is back in @F1 ! #AbuDhabiGP 🇦🇪 #F1 pic.twitter.com/1vgcfSq9dg — Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) 23 november 2018

Viaplay
x
LIVE Reacties na derde tijd Verstappen in eerste vrije training GP China