Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton maakt zich zorgen: "Kijkcijfers Formule 1 zijn echt niet cool"

Tijdens zijn laatste perspraatje gedurende de wintertestweken in Barcelona werd Lewis Hamilton met kijkcijfers geconfronteerd. Eén van de aanwezige journalisten had ontdekt dat er veel meer aandacht was voor Hamiltons eerste wereldtitel, dan er was voor zijn vijfde.

Toen Lewis Hamilton in 2008 namens McLaren zijn eerste Formule 1-wereldtitel binnensleepte, keken er in Groot-Brittannië meer dan acht miljoen mensen naar zijn heldendaad. De Grand Prix van Mexico 2018, waarin Hamilton voor de vijfde keer wereldkampioen werd, trok nog geen kwart van dat aantal.

Formule 1-races waren in het verleden voor iedereen te zien op het publieke kanaal in Groot-Brittannië, tegenwoordig moet ervoor worden betaald. "Ik was niet op de hoogte van de exacte getallen, maar dit klinkt heel erg slecht", concludeerde Hamilton ten overstaande van onder meer RacingNews365 . "Ik weet eigenlijk niet waarom er zoveel mensen afhaken. Het is echt niet cool dat de races niet meer op het open kanaal te zien zijn, ik snap het idee van betaaltelevisie eigenlijk ook niet helemaal. Het leven is al zo bloody duur tegenwoordig - mensen betalen zich al scheel aan verzekeringen en zo, en dan moeten ze ook nog betalen voor de televisie." "Het is jammer voor de fans. De Formule 1 heeft het lastig, het is sowieso een lastige tijd momenteel. Maar laten we wel wezen: deze sport wordt groot gemaakt door de fans en des te minder fans, des te minder groot de sport is. Wij moeten zorgen dat we ze weer aan kunnen trekken, dat doen we door interactie met ze te houden gedurende de Grand Prix-weekends." Hamilton werd in 2008 en 2018 zoals gezegd wereldkampioen, iets wat hij ook in 2014, 2015 en 2017 voor elkaar kreeg. De teller van de Brit staat inmiddels op 73 Grand Prix-overwinningen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"