Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Max Verstappen hoort bij de beste vier Formule 1 coureurs'

De afgelopen jaren moest Lewis Hamilton altijd afrekenen met zijn teamgenoot. Daar kwam dit Formule 1 jaar eindelijk verandering in. Sebastian Vettel werd zijn grootste uitdager maar Hamilton weerstond de aanval.

Hamilton oogde dit seizoen gemotiveerder dan ooit en liet ook regelmatig doorschemeren dat hij het fijn vindt dat de concurrentie eens niet uit de eigen stal kwam. Ook voor het nieuwe Formule 1 seizoen verwacht hij dat de titelstrijd tussen meerdere teams gaat. In gesprek met BBC sport vertelt Hamilton uitgebreid over zijn tot vier van beste coureurs in de Formule 1. "Wij, Sebastian, Fernando, Max en ik, zijn de vier sterkste rijders."

Vervolgens gaat hij uitgebreid in op de eigenschappen van zijn grootste concurrenten. "Hopelijk strijden we volgend jaar met zijn vieren voor de titel. Dat zou echt geweldig zijn. Alle drie hebben ze zo hun eigenschappen. Sebastian bijvoorbeeld heb ik dit jaar meer ruimte moeten geven. Ook Max moet je meer ruimte geven, hij neemt ontzettend veel risico's maar heeft de minste ervaring. En Fernando? Hij is de sterkste coureur. Je moet echt alles goed doen om hem achter je te houden." Hoewel Hamilton lyrisch is over de kwaliteiten van Alonso ziet hij duidelijk Verstappen als zijn grootste uitdager. "Max doet geweldige dingen en wordt alleen maar beter. Dat wordt echt nog een zware strijd. Dat is toch ook wat iedereen wil zien? Zelfs ik zou betalen om zo'n gevecht te kunnen zien!"

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"