Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Max Verstappen is een toekomstig wereldkampioen'

Lewis Hamilton is lyrisch over de prestaties en ontwikkeling van Max Verstappen. De pas 20-jarige Nederlander is een unieke verschijning in de paddock. Eens in de zoveel jaar staat er een bijzonder talent op en volgens Hamilton is Max dat zeker.

Lewis Hamilton en Max Verstappen knokten de afgelopen jaren enkele keren met elkaar. Eind 2017 waren ze in een gevecht verwikkeld voor de overwinning in Maleisië en Japan. In Maleisië passeerde onze landgenoot de wereldkampioen van 2017 en ging met de zege aan de haal. Volgens de Brit heeft Verstappen alles in huis om wereldkampioen te worden. "Max heeft zeker de potentie om wereldkampioen te worden. Dat kunnen we allemaal zien. Dat is ook de reden waarom hij zo populair is." "We hebben allemaal kunnen zien hoe hij rijdt en hij heeft nog zo'n groot potentieel als coureur. Max bevindt zich nu bij een groot team en hij is perfect in balans om verder te blijven groeien. Max heeft nog vele jaren voor de boeg. Ik had er mijn eerste seizoen in de F1 nog niet eens opzitten toen ik 21 was. Hij is al veel verder dan wat ik of veel andere coureurs waren op die leeftijd", laat Hamilton aan Sky Sports weten.

Hamilton liet weten dat hij in 2018 meer concurrentie wil en zou het mooi vinden als hij weer kan knokken met Verstappen. "Zo lang ik hier nog rij dan zal ik er alles aan doen om te zorgen dat hij niet wint! Ik weet zeker dat mensen dat niet altijd leuk zullen vinden, maar dat is wat we doen in de F1." "We zijn hier om te knokken en ik kijk ernaar uit om goede gevechten te hebben met Max, het liefste al dit seizoen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"