Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Mercedes is het beste team'

Lewis Hamilton heeft zin in het nieuwe seizoen. Hij denkt dat Mercedes nog steeds het sterkste team is. De Brit kan niet wachten tot hij in de W09 kan plaatsnemen.

Vandaag is de nieuwe Mercedes auto gepresenteerd. De W09 heeft de zware taak om de successen van zijn voorgangers te evenaren. Volgens Mercedes-coureur Lewis Hamilton is de renstal nog steeds de sterkste. In een ''Q&A'' met zijn team vertelt hij klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. ''Het voelt geweldig om terug te zijn. Het is altijd spannend om het proces van de nieuwe auto kan zien. Het team heeft zo veel werk verrich t om deze auto te bouwen. Ik kan niet wachten om er mee over het circuit te rijden.'' De Brit begint inmiddels al aan zijn zesde seizoen voor het team uit Brackley. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de renstal blijft presteren. ''Met Toto als teambaas is de werkomgeving gewoon fenomenaal. Zijn visie inspireert de werknemers op een indrukwekkende manier. Mercedes is het sterkste team en blijft alleen maar groeien. Ik hoop nog lang deel uit te maken van dit team.''

Hamilton vindt het op dit moment nog moeilijk om concurrenten voor komend seizoen aan te wijzen. ''Het is lastig om te zeggen wie de concurrentie vormen. Waarschijnlijk zijn Ferrari en Red Bull de grootste uitdagers, maar misschien is er nog een team dat kan verrassen." De reglementswijzigingen hebben een grote invloed op het team volgens Lewis. ''Het wordt lastig voor iedereen. Het legt meer druk bij mij als coureur. Ik zal zuiniger om moeten gaan met de motoren. Het zien van de halo op de auto vind ik nog behoorlijk vreemd. Toch denk ik dat iedereen er na een tijdje wel aan gewend is.'' Tot slot wordt gevraagd waar hij meeste naar uitkijkt in 2018. ''Ik wil gewoon weer gaan racen. Het is gek, ik krijg nog steeds die ''buzz'', z o besluit de viervoudig wereldkampioen. Zoals de foto hierboven laat zien hebben Mercedes en Hamilton al een gaatje in het schema gevonden om Hamilton al een eerste keer in de W09 te plaatsen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi