Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton met de handen in het haar: "Achterstand op Red Bull is vergroot"

Bij Mercedes trekt men na de vrijdag in Bahrein een harde conclusie: de achterstand is dit jaar nog groter dan vorig jaar het geval was.

Na afloop van de eerste vrijdag van het seizoen staat Lewis Hamilton beduusd voor de camera's in Bahrein. Een tiende tijd tijdens VT1, een achtste tijd tijdens VT2 en tot overmaat van ramp een zwaar tegenvallende longrun. De conclusie die de zevenvoudig kampioen trekt, is dan ook zeer hard. "Waar we vandaag achter zijn gekomen? Dat we een grote achterstand hebben. Dat wisten we al een beetje tijdens de testdagen, maar dit is een groot gat. Ik probeer alles wat ik kan, maar het is gewoon wat het is. We moeten hier aan gaan werken. Het gat is groter dan vorig jaar", zucht hij.

Werk aan de winkel

Gevraagd op welk vlak hij zich het meest comfortabel voelt, de korte of de lange runs, spreekt zijn antwoord boekdelen. "Op beide vlakken niet. Ze komen erg overeen. Kijkend naar de longruns dan is Red Bull een seconde per ronde sneller, dus we moeten hard aan de bak." En wat het misschien nog erger maakt: Hamilton denkt dat zijn auto niet veel sneller kan worden afgesteld. "Qua set-up denk ik dat mijn auto zo goed als mogelijk is afgesteld. Kleine wijzigingen zouden nog kunnen, maar dan heb je het over milliseconden, niet over het dichten van het gat van een seconde." "We gaan vanavond hard aan de slag met zijn allen, om hopelijk progressie te boeken. We moeten er achter komen of er een manier is waarop we extra performance kunnen vinden", aldus de teleurgestelde Brit.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'