Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton met handen in het haar door onvoorspelbare Mercedes

Lewis Hamilton zit met wat vraagtekens na de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami. In Q2 stond hij nog op de derde plek, maar in het laatste en beslissende deel kwam hij er niet aan te pas.

Hamilton Quali Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton moet het doen met de achtste startplek voor de Grand Prix van Miami. Daar waar de zevenvoudig wereldkampioen in het tweede deel van de kwalificatie anderhalve tiende achter de snelste man zat, moest hij ineens negen tienden toegeven op polesitter Max Verstappen in Q3.

Verschillende coureurs klaagden na de kwalificatie over het feit dat de auto zich in de verschillende delen van de kwalificatie anders gedroeg. Hamilton verwijst naar de banden. "Ik denk dat het aan deze band ligt", zegt Hamilton over de zachte band. "In mijn hele carrière kan ik me niet herinneren dat ik ooit zo'n klein window heb gehad waarin de band werkte", zo legt de zevenvoudig wereldkampioen uit aan onder meer RacingNews365.

Dan richt Hamilton zich op de kwalificatie zelf. "Het was een betere kwalificatie. Ik denk dat de auto in Q2 het beste aanvoelde, maar in Q3 waren we nergens. Ik denk dus dat we gewoon werken binnen een heel klein window van de banden. Dat is waarschijnlijk het meest frustrerende. Als ik terugkijk naar vroeger, toen had je een veel groter window om mee te werken. Opeens kun je gewoon de balans optimaliseren en dan heb je gewoon goede grip gedurende de hele ronde", zo legt Hamilton uit.

Kieskeurig

"In Q2 was het verschil maar anderhalve tiende en ik dacht: what the hell, ik zit niet ver van de Red Bull af. Ik denk zeker dat de auto kieskeurig is en we hebben problemen met de auto. We weten dat de balans qua aerodynamica niet is waar we hem willen hebben, maar ik denk dat er veel te verklaren is door de banden."

Een van de grootste problemen voor Mercedes op dit moment is dat het team niet weet hoe de auto zich zal gedragen. "Onze auto is de afgelopen jaren onvoorspelbaar geweest. We proberen de balans te vinden, al zit je de hele tijd op het randje door alle bochten heen."

Dan richt Hamilton zich nog even op de race op de zondag. "Ik denk dat we de afstelling hebben gemaximaliseerd en dat de auto goed was met een geweldige balans. Ik weet niet of we hetzelfde tempo hebben als de jongens voor ons, maar we zitten er een beetje dichter bij. Hopelijk kunnen we proberen aan te vallen en kijken of we voor een paar jongens kunnen komen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Miami 2024

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"