Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Mijn toekomst ligt buiten de Formule 1"

Als Lewis Hamilton stopt met het leven als Formule 1-coureur laat hij de sport naar alle waarschijnlijkheid compleet achter zich. In een functie binnen de Formule 1 heeft hij geen trek.

In het verleden hebben heel wat Formule 1-coureurs na hun actieve loopbaan een functie buiten de cockpit, maar binnen de Formule 1 op zich genomen. Menigeen verruilde het stuur voor de microfoon van een commentator of bekleedde een adviserende rol in een team. Lewis Hamilton is niks van dat alles van plan.

"Tegen de tijd dat ik stop als coureur heb ik zo lang in de Formule 1 gezeten dat ik het wereldje onderhand wel ken. Misschien kan ik onder Toto Wolff wel een leidinggevende functie bij Mercedes op me nemen, maar in mijn ogen is dat de makkelijke weg. Ik ben juist benieuwd wat de wereld buiten de Formule 1 me te bieden heeft", zo laat Hamilton optekenen tijdens een pr-evenement van Mercedes-sponsor Hewlett-Packard. Lewis Hamilton ruikt nu al regelmatig aan een leven buiten de Formule 1. Zo lanceerde hij afgelopen seizoen zijn eerste kledinglijn voor Tommy Hilfiger. Van Hamilton weten we dat hij daarnaast een groot muziekliefhebber is en wellicht een carrière in die industrie ambieert.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'