© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton na Italiaanse zege: "Word alleen maar sterker van negativiteit"

02 sep. 2018 16:45 René Oudman 4 reacties
Een hoop boegeroep viel hem ten deel na afloop van de kwalificatie, waarin Lewis Hamilton achter de Ferrari's als derde was geëindigd. Een dag later kon Hamilton een lange neus maken naar de tifosi: hij had Kimi Raikkonen op jacht naar de overwinning in de Grand Prix van Italië verslagen. Titelrivaal Sebastian Vettel verpestte zijn eigen kansen door in de openingsronde te spinnen en dus verlaat Hamilton Europa met een ruime voorsprong in het WK.

De wereldkampioenschapsleider probeert de Italiaanse fans nog een beetje te paaien door te spreken over de 'geweldige uitdaging' die de Mercedes-mannen voor hun kiezen kregen, vanwege de kracht van de Ferrari's. "Ze hebben het heel erg goed gedaan, dit weekend", sprak de Brit zonder blikken of blozen.

Het boegeroep kon Hamilton naar eigen zeggen niet klein krijgen. "Ik heb mezelf iets nieuws aangeleerd. Zodra er negativiteit heerst, probeer ik dat om te zetten in positiviteit. Er was dit weekend veel negativiteit, maar ik heb me niet laten kisten. Ik heb ook veel Britse vlaggen mogen aanschouwen op dit circuit en die fans hebben mij geïnspireerd om tot dit resultaat te komen. We zullen nooit opgeven!", besluit de viervoudig wereldkampioen strijdvaardig.

In de strijd om het wereldkampioenschap heeft Hamilton dertig punten voorsprong ten opzichte van Vettel. Er zijn nog zeven Grands Prix te gaan, waarin 175 punten te verdelen zijn.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen