Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton niet blij met keuze Mercedes: "Dit is wat je dan krijgt"

Lewis Hamilton ziet dat Max Verstappen en Red Bull steeds verder op hem en Mercedes uitlopen in het kampioenschap. Teambaas Toto Wolff heeft al laten weten dat de Mercedes waarschijnlijk niet meer doorontwikkeld zal worden, tot onvrede van de coureur met nummer 44.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton werd in Oostenrijk zoek gereden door Max Verstappen. De Mercedes kwam er niet aan te pas en moest - na de Grand Prix van Frankrijk vorige week - opnieuw toegeven op de Red Bull. Teambaas Toto Wolff heeft al gezegd dat het team de ontwikkeling aan de auto voor dit jaar staakt, maar na afloop van de race smeekte Lewis Hamilton bijna om updates.

"We hebben nog veel races te gaan en we moeten blijven pushen. Maar we zijn wereldkampioen en we kunnen zeker beter als we ons daartoe zetten", meent Hamilton na afloop van de race in gesprek met onder meer RacingNews365. "Maar ja, als we de auto de rest van het jaar niet meer gaan ontwikkelen en verbeteren, is dit het resultaat dat je krijgt."

Hamilton zegt niet te twijfelen aan de logica van het team om de ontwikkeling van de auto te staken, maar had het wel graag anders gezien. "Ik had wel heel graag een upgrade gewild, maar ik denk niet dat het op dit moment in de pijplijn zit."

De regerend wereldkampioen ziet het gat tussen hem en Max Verstappen en Red Bull steeds groter worden. "We lopen op bepaalde vlakken wat achter", erkent Hamilton. "In het begin van het seizoen zat het nog dicht op elkaar en als Red Bull en wij dezelfde performance zouden hebben als in de eerste vier races, dan zou het misschien wat spannender zijn."

Red Bull heeft volgens Hamilton 'een flinke stap voorwaarts' gezet en daar moet Mercedes omheen zien te werken. "Maar qua basis performance is dit wat we hebben. We hebben het vandaag prima gedaan, maar het wordt waarschijnlijk nog lastiger. Zeker als Sergio Perez een beter weekend heeft."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"