Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton niet blij met keuze Mercedes: "Dit is wat je dan krijgt"

Lewis Hamilton ziet dat Max Verstappen en Red Bull steeds verder op hem en Mercedes uitlopen in het kampioenschap. Teambaas Toto Wolff heeft al laten weten dat de Mercedes waarschijnlijk niet meer doorontwikkeld zal worden, tot onvrede van de coureur met nummer 44.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton werd in Oostenrijk zoek gereden door Max Verstappen. De Mercedes kwam er niet aan te pas en moest - na de Grand Prix van Frankrijk vorige week - opnieuw toegeven op de Red Bull. Teambaas Toto Wolff heeft al gezegd dat het team de ontwikkeling aan de auto voor dit jaar staakt, maar na afloop van de race smeekte Lewis Hamilton bijna om updates.

"We hebben nog veel races te gaan en we moeten blijven pushen. Maar we zijn wereldkampioen en we kunnen zeker beter als we ons daartoe zetten", meent Hamilton na afloop van de race in gesprek met onder meer RacingNews365. "Maar ja, als we de auto de rest van het jaar niet meer gaan ontwikkelen en verbeteren, is dit het resultaat dat je krijgt."

Hamilton zegt niet te twijfelen aan de logica van het team om de ontwikkeling van de auto te staken, maar had het wel graag anders gezien. "Ik had wel heel graag een upgrade gewild, maar ik denk niet dat het op dit moment in de pijplijn zit."

De regerend wereldkampioen ziet het gat tussen hem en Max Verstappen en Red Bull steeds groter worden. "We lopen op bepaalde vlakken wat achter", erkent Hamilton. "In het begin van het seizoen zat het nog dicht op elkaar en als Red Bull en wij dezelfde performance zouden hebben als in de eerste vier races, dan zou het misschien wat spannender zijn."

Red Bull heeft volgens Hamilton 'een flinke stap voorwaarts' gezet en daar moet Mercedes omheen zien te werken. "Maar qua basis performance is dit wat we hebben. We hebben het vandaag prima gedaan, maar het wordt waarschijnlijk nog lastiger. Zeker als Sergio Perez een beter weekend heeft."

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull