© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Nieuwe Mercedes is geen diva meer'

09 mrt. 2018 14:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Vorige jaar bestempelde Mercedes de W08 vanwege haar nukken als een 'diva'. De nieuwe W09 heeft die moeilijke trekjes afgeleerd, zo oordeelde Lewis Hamilton in Barcelona.

Hamilton geniet van rijden met de W09

Lewis Hamilton is na twee weken testen in Barcelona van mening dat Mercedes met de W09 een indrukwekkend goede auto heeft gebouwd. Van nare 'diva-trekjes' waar de W08 mee te kampen had, is volgens Hamilton geen sprake meer.

"Nee, op dit moment vertoont de nieuwe auto die trekjes niet. We leren elkaar natuurlijk nog maar net kennen, maar op dit moment kan ik haar nog geen diva noemen."

"De balans is nog niet helemaal waar hij zijn moet", zo stipt de regerend wereldkampioen een klein puntje van kritiek aan. "Maar ik geniet ervan met de W09 te rijden. Het gevoel dat je krijgt als je haar van de pit-limiter haalt, is waanzinnig. Dat zou je eigenlijk eens moeten voelen."

"Eerder deze week kon ik bocht negen volgas nemen, iets wat me in de tien jaar hiervoor nooit is gelukt. We beschikken over veel meer downforce en dat is echt geweldig."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen