Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Nieuwe Mercedes is geen diva meer'

Vorige jaar bestempelde Mercedes de W08 vanwege haar nukken als een 'diva'. De nieuwe W09 heeft die moeilijke trekjes afgeleerd, zo oordeelde Lewis Hamilton in Barcelona.

Lewis Hamilton is na twee weken testen in Barcelona van mening dat Mercedes met de W09 een indrukwekkend goede auto heeft gebouwd. Van nare 'diva-trekjes' waar de W08 mee te kampen had, is volgens Hamilton geen sprake meer. "Nee, op dit moment vertoont de nieuwe auto die trekjes niet. We leren elkaar natuurlijk nog maar net kennen, maar op dit moment kan ik haar nog geen diva noemen."

"De balans is nog niet helemaal waar hij zijn moet" , zo stipt de regerend wereldkampioen een klein puntje van kritiek aan. "Maar ik geniet ervan met de W09 te rijden. Het gevoel dat je krijgt als je haar van de pit-limiter haalt, is waanzinnig. Dat zou je eigenlijk eens moeten voelen." "Eerder deze week kon ik bocht negen volgas nemen, iets wat me in de tien jaar hiervoor nooit is gelukt. We beschikken over veel meer downforce en dat is echt geweldig."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie