Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton nog niet overtuigd na testdagen: "Mercedes liep wat achter"

Lewis Hamilton kijkt met gemengde gevoelens terug op de testdagen in Barcelona. Zijn team presteerde wat wisselvallig, maar uiteindelijk keert de Brit relatief tevreden terug naar huis.

Hamilton Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton staat met 184 ronden in de top tien van meest productieve coureurs. Lang zag het er niet naar uit, maar doordat hij de laatste middag bijna 100 ronden reed, steeg hij met stip.

Op de donderdag liep zijn team nog tegen problemen aan, waardoor Hamilton slechts een twintigtal ronden kon rijden. De Brit kijkt na afloop dan met gemengde gevoelens terug op de testdagen in Barcelona.

"Het zijn een paar interessante dagen geweest hier in Barcelona. Niet de makkelijkste dagen en ook niet de meest vlekkeloze. We moesten wat obstakels overwinnen", oordeelt hij.

"We hebben ons er echter doorheen geslagen. Je wilt natuurlijk altijd meer ronden rijden, maar ik ben blij met mijn hoeveelheid rondes op vrijdag. Bijna 100 ronden voor een halve dag is niet slecht!"

Mercedes liep achter de feiten aan

Door de problemen moest Hamilton en zijn team in de achtervolging. Maar, zo benadrukt Lewis, iedereen bij Mercedes doet het momenteel heel goed.

"We liepen de laatste twee dagen wat achter. De auto is heel anders dan vorig jaar, net als de banden dat zijn. We bijten ons er echter doorheen."

"Het hele team doet het deze week geweldig. De mannen en vrouwen in de fabriek hebben geweldig werk geleverd. Nu moeten we alle data gaan downloaden en daar volgende week doorheen spitten en vervolgens stappen blijven zetten."

"In de eerste week ga je nooit voluit, nooit. We hebben geen flauw idee hoe iedereen ervoor staat."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"