Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton nog niet overtuigd na testdagen: "Mercedes liep wat achter"

Lewis Hamilton kijkt met gemengde gevoelens terug op de testdagen in Barcelona. Zijn team presteerde wat wisselvallig, maar uiteindelijk keert de Brit relatief tevreden terug naar huis.

Hamilton Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton staat met 184 ronden in de top tien van meest productieve coureurs. Lang zag het er niet naar uit, maar doordat hij de laatste middag bijna 100 ronden reed, steeg hij met stip.

Op de donderdag liep zijn team nog tegen problemen aan, waardoor Hamilton slechts een twintigtal ronden kon rijden. De Brit kijkt na afloop dan met gemengde gevoelens terug op de testdagen in Barcelona.

"Het zijn een paar interessante dagen geweest hier in Barcelona. Niet de makkelijkste dagen en ook niet de meest vlekkeloze. We moesten wat obstakels overwinnen", oordeelt hij.

"We hebben ons er echter doorheen geslagen. Je wilt natuurlijk altijd meer ronden rijden, maar ik ben blij met mijn hoeveelheid rondes op vrijdag. Bijna 100 ronden voor een halve dag is niet slecht!"

Mercedes liep achter de feiten aan

Door de problemen moest Hamilton en zijn team in de achtervolging. Maar, zo benadrukt Lewis, iedereen bij Mercedes doet het momenteel heel goed.

"We liepen de laatste twee dagen wat achter. De auto is heel anders dan vorig jaar, net als de banden dat zijn. We bijten ons er echter doorheen."

"Het hele team doet het deze week geweldig. De mannen en vrouwen in de fabriek hebben geweldig werk geleverd. Nu moeten we alle data gaan downloaden en daar volgende week doorheen spitten en vervolgens stappen blijven zetten."

"In de eerste week ga je nooit voluit, nooit. We hebben geen flauw idee hoe iedereen ervoor staat."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022