Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton onder de indruk van Red Bull: "Zagen er heel snel uit!"

Lewis Hamilton kende een goede dag in Azerbeidzjan. De Brit reageert tevreden, maar waakt voor te veel optimisme.

Hamilton FP2 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton eindigde op een verdienstelijke derde plaats in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De zevenvoudig wereldkampioen zat er de hele dag goed bij en leek qua snelheid weinig onder te doen voor Red Bull en Ferrari. Hamilton is dan ook tevreden, maar wil optimisme nog vermijden.

"Het was een goede dag", vertelt Hamilton tegenover F1TV. "Ik had het naar mijn zin en het verliep naar wens vanaf het begin. We hebben geleidelijke stappen gezet met de setup en voelde eens alsof we er niet op terug hoefden te komen. We konden constant opbouwen, al weet ik niet hoe mijn longrun was vergeleken met anderen. We konden niet heel veel ronden afwerken."

Hamilton rekent zich ook nog niet rijk en ziet Red Bull als een van de favorieten. "Red Bull zag er heel snel uit, net als Ferrari. Maar we staan erbij, of dichtbij. Ik weet alleen echt niet hoe of wat. We weten niet met hoeveel brandstof iedereen reed. Normaal gesproken zet de concurrentie ook een stap in de derde vrije training of de kwalificatie, iets wat wij tot nu toe niet altijd voor elkaar hebben gekregen. We moeten ons best doen en ik hoop dat we dan dichter bij de top staan."

Tot slot gaat Hamilton in op een aanpassing van Mercedes. De oude vloer is weer onder de auto geschroefd. "Het is lastig om te zeggen hoe de auto zou voelen met de andere vloer. De verschillen zijn lastig aan te voelen, maar ik ben niet ontevreden over de huidige vloer."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Hakkinen gelooft niet in 'toevallige' vormdip Red Bull