Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton onder de indruk van Red Bull: "Zij losten dat probleem in een week op"

Lewis Hamilton beschikte de afgelopen twee jaar niet over een bolide die goed genoeg was voor een achtste wereldtitel. De Brit onthult dat Mercedes niet volledig naar zijn aanbevelingen luisterde en is onder de indruk van de technische mensen van Red Bull.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Begin 2022 werden de technische regels drastisch aangepast. Mercedes begon met een radicaal ander concept aan het nieuwe tijdperk, wat zeker in de openingsfase van dat seizoen niet tot grootse resultaten leidde. De Zilverpijlen hadden last van porpoising, maar losten dat probleem gaandeweg 2022 op en pakten zelfs nog met George Russell een Grand Prix-overwinning in Brazilië.

Het was voor Mercedes de bevestiging dat het concept dus zeker kon werken. De bolide werd doorontwikkeld voor het nieuwe seizoen, ondanks het feit dat Lewis Hamilton toch zo zijn twijfels had. De Brit vertelt in gesprek met de BBC dat hij de technische kopstukken adviseerde, maar van een koude kermis thuis kwam.

"Het team dacht afgelopen winter dat we een goed fundament hadden", vertelt Hamilton. "Dat was niet het geval. Daarom was ik in februari gefrustreerd. Ze hadden de wijzigingen waar ik naar had gevraagd, niet doorgevoerd. We hadden begin dit jaar niet echt een 'Poolster', want we wisten niet precies waar we naartoe moesten werken. "

Hamilton is gematigd optimistisch over de toekomst

Nu, aan het einde van 2023, is de zevenvoudig wereldkampioen wel ietsje optimistischer. "Het is een zigzaglijn geweest om te komen waar we nu zijn. Zo nu en dan gebeurt er iets positiefs en denk je: 'Oke, dit is het'. En dan verandert het weer. Typisch..."

"Ik geloof nu echter wel dat we een Poolster hebben", stelt Hamilton. "Dat hebben we twee jaar niet gehad. Toch zal het niet een rechte lijn zijn richting die Poolster. Er waren bepaalde beslissingen, bepaalde dingen, die onze weg blokkeerden en dood lieten lopen. Dan kan je niets doen, vanwege het budgetplafond en dat soort dingen."

Volgens de 38-jarige Hamilton is Red Bull de benchmark. "Red Bull heeft het sinds vorig jaar geweldig gedaan. Zij hadden ook last van het stuiteren en losten dat probleem in de testweek op. Je kan je voorstellen dat wanneer je een muur probeert te bouwen, zij de ene steen na de andere zijn. Ontwikkelen, ontwikkelen, ontwikkelen. Misschien hebben zij iets toegevoegd wat geen extra snelheid betrof. Maar zij waren aan het bouwen, terwijl wij de muur afbraken voor aerodynamica."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld