Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton onder de indruk: "Verstappen wordt alleen maar sterker en sterker"

Lewis Hamilton is onder de indruk van de prestaties die op een relatief jonge leeftijd worden neergezet door Max Verstappen. De Nederlander is zeker niet de eerste titelrivaal van Hamilton, maar wel een van de snelste.

In de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zagen we al een aantal spraakmakende incidenten. Een harde crash voor Verstappen in Silverstone, beide coureurs in de grindbak en wat kritische woorden van de Nederlander. In gesprek met de BBC vertelt Hamilton dat hij wel wat gewend is in een titelstrijd. "Kijk, ik ben 36. Ik doe dit al een hele tijd en het is niet de eerste keer dat ik tegen een coureur strijd die goed en slecht is op bepaalde vlakken. Ik denk dat ik nu in een betere positie zit om daarmee om te gaan", aldus de regerend wereldkampioen. "Vooral in de schijnwerpers en de druk van deze sport." Verstappen rijdt al een aantal seizoen in de koningsklasse van de autosport, maar groeit volgens Hamilton nog enorm. "Ik weet dat hij al een supersnelle gast is. Hij wordt alleen maar sterker en sterker als hij volwassener wordt met de tijd. Dat gaat zonder twijfel gebeuren."

Hamilton maakte veel fouten op Verstappens leeftijd

Het leeftijdsverschil tussen Hamilton en Verstappen is twaalf jaar. De Mercedes-coureur vindt het knap hoe sterk zijn titelrivaal al is op zijn relatief jonge leeftijd. "Als ik naar mezelf kijk toen ik 24, 25 was. De hoeveelheid fouten die ik toen maakte. Ik had de snelheid wel maar ik ging door zoveel belevenissen heen." "De spotlights en de druk om vooraan het veld te rijden, ik denk niet dat ik toen heel veel goed kon doen." Hierdoor kan Hamilton het ook goed begrijpen als Verstappen een keer een fout maakt. "Dat zal ik tegen niemand gaan gebruiken", sluit de zevenvoudig wereldkampioen mee af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"