Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton onder vuur na beledigen geboortedorp

Lewis Hamilton heeft zichzelf weinig populair gemaakt bij de mensen uit zijn geboortedorp Stevenage. Tijdens een gala noemde hij het 'een achterbuurt'.

In Engeland werden gisteren de awards uitgereikt aan de Britse sportpersoonlijkheden van het jaar. Hij werd achter Geraint Thomas tweede. Als hem gevraagd wordt hoe hij zo ver heeft kunnen komen, begint hij te vertellen hoe moeilijk het was om de 'achterbuurt' van Stevenage te verlaten.

Hij probeert zichzelf nog te corrigeren, maar het leed is al geschied. De vijfvoudig wereldkampioen krijgt er op social media fink van langs: "Iemand van zijn status en bekendheid zou zijn woorden zorgvuldiger moeten afwegen", zo wordt er geroepen. "De inwoners van Stevenage hebben hem altijd een warm hart toegedragen en hij bedankt ons door Stevenage als een krottenwijk af te schilderen? Schandalig!", zo staat elders te lezen. Lokale politica Sharon Taylor reageert eveneens verontwaardigd op Twitter: "Het is jammer dat Lewis zijn publieke optreden gebruikt om zich op een dergelijk negatieve manier over Stevenage uit te laten. Geen enkele gebied is perfect, dus wij blijven onverminderd trots op onze gemeente."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi