Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ontvangt bijzonder cadeau na evenaren record Schumacher

Lewis Hamilton heeft op solide wijze het record van Michael Schumacher evenaart. Tijdens de Grand Prix van de Eifel verzekerde hij zich voor de 91e keer in zijn carrière van een overwinning in de Formule 1.

In een direct gevecht met Max Verstappen trok Lewis Hamilton zondagmiddag aan het langste eind. De Brit won de Grand Prix van de Eifel, zijn 91e overwinning in de koningsklasse van de autosport. Daarmee komt hij op gelijke hoogte met Formule 1-legende Michael Schumacher, die in zijn carrière evenveel races wist te winnen. Het zorgde na de finish voor emotionele taferelen. "Als je opgroeit en iemand je idool is omdat hij zo'n goede coureur is, jaar in, jaar uit, week in, week uit. Toen ik klein was speelde ik als Schumacher in videogames. Om te zien hoe lang hij heeft gedomineerd, dan had niemand en zeker ik niet verwacht dat ik ooit in de buurt van zijn record zou komen. Het wordt even wennen." Natuurlijk heeft hij veel te danken aan zijn team, zo weet hij maar al te goed. "Ik realiseerde pas dat ik het record had geëvenaard toen ik net de pitstraat in reed. Ik had het niet zonder dit geweldige team gekund, iedereen geeft alles en blijft pushen. Ik wil hen graag heel erg bedanken en ik heel veel respect voor Michael." Zoon Mick overhandigde vervolgens een prachtig cadeau aan Hamilton. Een van de helmen van zijn vader, waarmee de Duitse legende rondreed in zijn periode bij Mercedes. De Brit nam het cadeau met open armen en vereerd in ontvangst." Bekijk de prachtige beelden hieronder.

1315292608734867457

Prachtig! Hamilton evenaart het race-overwinningen record van Schumacher: 91 stuks Mick Schumacher schenkt Lewis een helm van vader Michael #ZiggoSportF1 #F1 #EifelGP 🇩🇪 pic.twitter.com/78DmlfpEoS — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) October 11, 2020

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie