Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Onwerkelijk om naast Michael Schumacher te staan'

Met zijn poleposition voor de Grand Prix van België evenaarde Lewis Hamilton het record van Michael Schumacher. In totaal hebben beiden coureurs nu 68 polepositions in hun carrière behaald. Na afloop kreeg Hamilton de felicitaties van de familie Schumacher, wat hem zichtbaar ontroerde.

"Het voelt nog steeds onwerkelijk" , begint Hamilton na afloop van de kwalificatie. "Ik heb er eigenlijk niet teveel over nagedacht, maar nu het zover is heb ik er geen woorden voor." Hamilton kan zich nog goed herinneren dat hij een wedstrijd in Spa bezocht, wat zijn liefde voor de sport alleen maar groter maakte. "Toen Michael Schumacher in 1996 voorbij raasde, voelde ik het geluid tot in mijn botten. Dat stuwde mijn liefde voor de sport tot grote hoogte. Het voelt dan ook raar om nu naast Michael te staan en evenveel poleposition te hebben gehaald" , vertelt Hamilton.

Naast de evenaring van het pole record verbrak Hamilton ook nog eens het ronderecord op Spa-Francorchamps. Met een 1:42.553 ging hij sneller dan ooit op het zeven kilometer lange circuit. Met zijn tijd was hij ruim vier seconden sneller dan de pole tijd van vorig jaar. "De auto's voelen echt ongelooflijk op het circuit dit jaar" , stak Hamilton zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Het is een combinatie van factoren. De rechte stukken voelen sneller omdat de DRS meer helpt dan vorig jaar en de bochtensnelheid is fantastisch. Pouhon is gewoon bijna vol gas, dat heb ik nog nooit meegemaakt!" , besluit Hamilton enthousiast.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst