Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2023

Hamilton op het matje geroepen: derde startplek voor GP van Qatar in gevaar

Lewis Hamilton is op het matje geroepen bij de stewards na de kwalificatie in Qatar. Hij zou de maximale rondetijd niet hebben gerespecteerd.

Hamilton Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Qatar hebben - volgens de wedstrijdleiding - meerdere personen de maximale rondetijd overschreden die was ingesteld om te traag rijdende coureurs te voorkomen. Na Q1 werden de namen van Lewis Hamilton, Yuki Tsunoda, Liam Lawson en Oscar Piastri opgeschreven. Eerstgenoemde is ook daadwerkelijk opgetrommeld en zal zich moeten verantwoorden bij de stewards.

Hamilton kwalificeerde zich als derde, maar het voorval krijgt dus misschien een staartje. Dat alleen de Brit er uit is gepikt, doet vermoeden dat de FIA geen goede verklaring heeft gezien voor de te langzame rondetijd van de Mercedes-coureur, terwijl ze dat bij de andere drie coureurs wel zagen.

Het verschilt echter van week tot week hoe de FIA hier mee om springt. In Monza moesten Charles Leclerc en Carlos Sainz zich melden, maar kregen ze na uitleg beiden geen straf. In Singapore waren er drie coureurs die zich niet aan de maximale rondetijd hielden, maar zij werden zonder een tripje naar de stewards al onschuldig verklaard. Welk lot Hamilton dan ook beschoren is, blijft onduidelijk tot de stewards hun oordeel vellen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na prima start Verstappen in Singapore