Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Op mentaal gebied ben ik een meester"

Een Formule 1-coureur moet veel meer kunnen dan alleen goed sturen. Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton weet dit als geen ander. De Mercedes-coureur dankt zijn prestaties in de koningsklasse van de autosport mede aan zijn geweldige mentale krachten.

Nu de records van Michael Schumacher binnen handbereik van Lewis Hamilton beginnen te komen, zullen coureurs wereldwijd de 35-jarige Brit massaal proberen te analyseren om iets te leren van zijn aanpak. Hamilton weet zelf zo net niet of anderen profijt kunnen hebben van zijn aanpak, zo vertelt hij in gesprek met GQ. "Iedereen moet zijn eigen manier vinden", begint de Mercedes-coureur.

"Wat voor Michael (Schumacher, red.) werkte, dat zal mij bijvoorbeeld niet helpen. Het is belangrijk dat je een eigen weg vindt. Het is in de Formule 1 heel eenvoudig om te veel van jezelf te eisen, daarom is het noodzakelijk dat je mentaal alles op orde hebt. Dat is iets wat ik door de jaren heen heb geleerd, ik ben een meester op dat gebied."

Hamilton geeft als voorbeeld dat hij van zichzelf weet dat hij niets heeft aan intensief trainen wanneer er een Grand Prix is. "Ik ga al lang niet meer naar de sportschool tijdens een raceweekend, dat werkt voor mij juist averechts. Ik wil dan namelijk over de volledige honderd procent van mijn energie beschikken. Het is noodzaak om daarin een balans te vinden."

In de ogen van Hamilton is het tenslotte van groot belang om nooit te stoppen met leren. "Toen ik 22 jaar oud was, kon ik alles op puur talent. Dan ben je fit, heb je nooit pijn, etc. Sindsdien is dat wel veranderd en ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om optimaal in mijn vel te zitten. Ik heb naar mijn slaappatroon gekeken, maar ook over voeding geleerd. Ik ben bijvoorbeeld al lang veganist, daardoor voel ik mij veel beter en het helpt mijn prestaties. Dat is een gratis voordeel dat niemand anders in de Formule 1 pakt."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull