Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Hamilton: "Op mentaal gebied ben ik een meester"

Een Formule 1-coureur moet veel meer kunnen dan alleen goed sturen. Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton weet dit als geen ander. De Mercedes-coureur dankt zijn prestaties in de koningsklasse van de autosport mede aan zijn geweldige mentale krachten.

Nu de records van Michael Schumacher binnen handbereik van Lewis Hamilton beginnen te komen, zullen coureurs wereldwijd de 35-jarige Brit massaal proberen te analyseren om iets te leren van zijn aanpak. Hamilton weet zelf zo net niet of anderen profijt kunnen hebben van zijn aanpak, zo vertelt hij in gesprek met GQ. "Iedereen moet zijn eigen manier vinden", begint de Mercedes-coureur.

"Wat voor Michael (Schumacher, red.) werkte, dat zal mij bijvoorbeeld niet helpen. Het is belangrijk dat je een eigen weg vindt. Het is in de Formule 1 heel eenvoudig om te veel van jezelf te eisen, daarom is het noodzakelijk dat je mentaal alles op orde hebt. Dat is iets wat ik door de jaren heen heb geleerd, ik ben een meester op dat gebied."

Hamilton geeft als voorbeeld dat hij van zichzelf weet dat hij niets heeft aan intensief trainen wanneer er een Grand Prix is. "Ik ga al lang niet meer naar de sportschool tijdens een raceweekend, dat werkt voor mij juist averechts. Ik wil dan namelijk over de volledige honderd procent van mijn energie beschikken. Het is noodzaak om daarin een balans te vinden."

In de ogen van Hamilton is het tenslotte van groot belang om nooit te stoppen met leren. "Toen ik 22 jaar oud was, kon ik alles op puur talent. Dan ben je fit, heb je nooit pijn, etc. Sindsdien is dat wel veranderd en ben ik op zoek gegaan naar andere manieren om optimaal in mijn vel te zitten. Ik heb naar mijn slaappatroon gekeken, maar ook over voeding geleerd. Ik ben bijvoorbeeld al lang veganist, daardoor voel ik mij veel beter en het helpt mijn prestaties. Dat is een gratis voordeel dat niemand anders in de Formule 1 pakt."

8 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"