Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton op podium na fout Russell: "Extreem ongelukkig voor George"

Na een spannende slotfase in de Grand Prix van Singapore was het een fout van George Russell wat Lewis Hamilton uiteindelijk een podiumplek opleverde.

Hamilton Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Brazilië vorig jaar is er weer een overwinning voor een ander team dan Red Bull. Carlos Sainz heeft de Grand Prix van Singapore gewonnen na een slopende race onder de kunstlichten van het Marina Bay Street Circuit.

Een race waar de top vier tot en met de laatste ronde binnen één beeld te brengen viel. En gedurende de slotfase van de race was het George Russell die op positie drie reed, achter de Ferrari van Sainz en de McLaren van Lando Norris. Maar na een fout in de laatste ronde reed Russell zijn Mercedes de muur in en was het zijn teamgenoot Lewis Hamilton die de derde en laatste plek op het podium van zijn teamgenoot cadeau kreeg.

Een gok die goed uitpakte

Na het feliciteren van Sainz en het benadrukken dat Ferrari goed werk geleverd heeft, begint de zevenvoudig wereldkampioen Hamilton over zijn eigen race in Singapore: "We hebben dit weekend een gok genomen. We zijn met een andere setjes banden de kwalificatie ingegaan en met de opties die we hadden moesten we doen wat we vandaag gedaan hebben", zo legt de Mercedes-coureur uit.

"Ik had het gevoel dat het een tweestopper was", gaat hij verder. Beide Mercedes-coureurs maakten ook twee pitstops aangezien ze beide naar binnen kwamen tijdens de virtual safety car, veroorzaakt door Esteban Ocon. Hierdoor had het tweetal betere banden dan hun directe concurrentie in het veld. "Ik denk dat het team fantastisch werk geleverd heeft om ons hier terug te krijgen. De eerste ronde was een beetje jammer, maar ik liet mijn schouders niet hangen en bleef pushen."

Over het uitvallen van zijn teamgenoot zegt hij het volgende: "Natuurlijk is het extreem ongelukkig voor George. We waren zo hard aan het pushen om die gasten te pakken. En onze banden waren zo heet. Maar ik weet zeker dat hij terugkomt, hij was het hele weekend fenomenaal."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"