Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton op zijn hoede voor Ferrari: "Maanden voor op de rest?"

Lewis Hamilton sluit niet uit dat Ferrari met de ontwikkeling van de nieuwe bolide maanden voor ligt op de rest. Hij wil wel even de testdagen afwachten om te zien of dat echt zo is.

Lewis Hamilton geeft aan bijzonder nieuwsgierig te zijn naar Ferrari of ieder ander team dat in de ontwikkeling van de nieuwe auto maanden voor zou liggen op de rest. Ferrari was van de grote teams het eerste team dat de focus volledig verlegde naar 2022, aangezien het team niet deel uitmaakte van de titelstrijd in 2021. Hamilton gaf op de woensdag in Barcelona aan dat het weliswaar niet mogelijk is om nu al conclusies te trekken, maar als hij een mogelijke verrassing zou moeten noemen, komt hij vanzelf uit bij het team van Ferrari: "Je mag aannemen dat dat team weinig aandacht heeft besteed aan de 2021-auto en alles in de auto voor 2022 heeft gestoken." "Betekent dat dat zij maanden voor liggen op de rest? Of is er een ander team dan maanden voor ligt? We zullen dat moeten afwachten."

Hamilton: "Mijn team maakt geen fouten"

Overigens betekent het feit dat Hamilton rekening houdt met verrassingen door de concurrentie niet dat hij geen vertrouwen heeft in Mercedes, een team dat wél langere tijd ook in moest zetten op de doorontwikkeling van de auto van 2021. Hij rekent er voor de volle 100% op dat Mercedes er staat. Hij reageert zelfs wat gepikeerd als hem gevraagd wordt of hij zich zorgen maakt. "Waarom zou ik me ooit zorgen maken? We hebben acht constructeurstitel op rij gewonnen." Bestaat er niet toch een kans dat Mercedes met de ontwikkeling van de W13 de verkeerde weg in is geslagen? "Mijn team maakt geen fouten. Natuurlijk hou je altijd bepaalde risico's, maar we maken geen fouten.' "Er werken hele slimme mensen in onze fabriek en ik vertrouw hen voor de volle 100%. Wat het uitganspunt ook gaat zijn , goed of slecht, daar vinden we onze weg wel in. We hebben bovendien altijd een geweldig ontwikkelingsplan aangehouden."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'