© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hamilton op zijn hoede voor Verstappen en Leclerc

17 nov. 2018 13:00 Ruud Dimmers 2 reacties
Lewis Hamilton veroverde recent zijn vijfde wereldtitel en is daarmee één van de grootste Formule 1-coureurs ooit. Desondanks is de Brit op zijn hoede voor de jonge talenten Max Verstappen en Charles Leclerc die graag aan zijn stoelpoten zagen.

Als de lichten in Melbourne doven heeft Lewis Hamilton de leeftijd van 34 jaar bereikt. Voor Formule 1-coureurs betekent dit dat ze in de nadagen van hun carrière zijn aanbeland, maar niets wijst erop dat de Brit iets van zijn snelheid heeft ingeleverd.

Hamilton is wel op zijn hoede voor de opkomende nieuwe sterren van de Formule 1. Max Verstappen kende een meer dan uitstekende tweede seizoenshelft en Charles Leclerc wist in één seizoen de overstap van Sauber naar Ferrari te bewerkstelligen. Sterren van en voor de toekomst, die graag de Britse heerser van zijn troon stoten.

"Ik zal er volgend jaar vol voor moeten gaan, want de jonge mannen komen eraan. Leclerc is hongerig om zichzelf bij Ferrari willen bewijzen en Verstappen wil ook een punt maken. Dit betekent dat ik er alles aan moet doen om op mijn hoogste niveau te presteren", blikt Hamilton vooruit.

Dit seizoen veroverde Mercedes voor de vijfde maal op rij beide wereldtitels, maar er is altijd ruimte voor verbetering. De Duitse renstal was minder dominant dan in voorgaande jaren en zag, met nog een race te gaan, Ferrari zes keer zegevieren en Red Bull vier.

"Aan het einde van dit jaar blikken we terug op dit seizoen en er zijn altijd gebieden waarop je jezelf kan verbeteren. Zeker aan het begin van het seizoen maakten we fouten. Ik kijk daarbij ook naar mezelf en zal deze winter een andere werkwijze hanteren om mezelf voor te bereiden", aldus de vijfvoudig kampioen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen