Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton 'opgelucht' na schade in Grand Prix van Australië

Lewis Hamilton moest tijdens de eerste Formule 1-race van 2019 genoegen nemen met P2. Die positie werd nog even bedreigd door Max Verstappen, mede door schade aan Hamiltons Mercedes. De Brit is nu blij dat het euvel zijn tegenvallende racetempo verklaart.

In de vierde ronde ontstond er schade aan de vloer van Hamiltons W10, vlak voor het linkerachterwiel. Een gevolg daarvan was dat Hamilton te kampen had met minder grip. Mede daardoor werd hij in de loop van de race aangevallen door Verstappen, al wist de Nederlander uiteindelijk geen inhaalactie te plaatsen.

"Ik had geen idee dat er iets mis was met de vloer", aldus Hamilton achteraf. "Er voelde al iets verkeerd, maar daar moet je dan niet mee bezig zijn. Eerder kon ik Valtteri (Bottas, red.) nog prima volgen, maar later had ik opeens moeite met de grip achter." Hoe de schade ontstond, weet Hamilton nog steeds niet. "Het is wel een gevoelig deel van de vloer. Verder had ik het hele weekend een prima tempo, de auto was goed afgesteld. Maar tijdens de race voelde 'ie plots anders aan. Ik ben wel heel blij dat er een verklaring is voor dat verschil", besluit een opgeluchte vijfvoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'