Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Hamilton opgetogen: "Ik kneep hem wel even na vroege stop"

Lewis Hamilton sloot het kampioenschap 2018 winnend af en dat zorgde voor een erg blij gezicht. De Brit is dankbaar voor de titel en het harde werk van zijn crew.

Lewis Hamilton reed feitelijk onbedreigd naar de overwinning, maar toch waren er na zijn vroege eerste pitstop even de zenuwen of hij het vol zou houden tot aan de streep: "Mijn engineer wil vaak zo vroeg mogelijk pitten, maar ik vond dat we na die eerste stop nog wel een hele lange weg te gaan hadden", zo laat de vijfvoudig wereldkampioen direct na het vallen van de vlag weten.

"Maar wederom had het team gelijk en hadden ze het weer perfect berekend. Het bewijst maar weer eens dat we die jongens blind kunnen vertrouwen en daarvoor ben ik hen ontzettend veel dank verschuldigd. Zonder hen was de titel nooit mogelijk geweest."

Terugblikkend op het hele seizoen zegt Hamilton dankbaar te zijn voor het gevecht met Sebastian Vettel, dat tot enkele races geleden voortduurde: "We kennen elkaar al sinds onze gezamenlijk Formule 3-tijd. We hebben altijd eerlijk tegen elkaar gestreden en ook dit seizoen legde hij de druk bij ons. Hij zal volgend jaar ongetwijfeld weer sterk terugkomen, maar daar zullen we klaar voor zijn."

Hamilton heeft woorden van gelijk strekking over voor Fernando Alonso, van wie de sport dit weekend afscheid neemt: "Op weg naar de Formule 1 keek ik tegen hem op en het was een eer om tegen hem te racen. Ik ben niet iemand die collega-coureurs snel zal missen, maar de Formule 1 zal hem zeker wel gaan missen", aldus Hamilton, die als eerste coureur ooit de barrière van vierhonderd punten in één seizoen slechtte.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen