Hamilton opgetogen: "Ik kneep hem wel even na vroege stop"

25 nov. 2018 16:20 Jan van der Burgt 1 reacties
Lewis Hamilton sloot het kampioenschap 2018 winnend af en dat zorgde voor een erg blij gezicht. De Brit is dankbaar voor de titel en het harde werk van zijn crew.

Lewis Hamilton reed feitelijk onbedreigd naar de overwinning, maar toch waren er na zijn vroege eerste pitstop even de zenuwen of hij het vol zou houden tot aan de streep: "Mijn engineer wil vaak zo vroeg mogelijk pitten, maar ik vond dat we na die eerste stop nog wel een hele lange weg te gaan hadden", zo laat de vijfvoudig wereldkampioen direct na het vallen van de vlag weten.

"Maar wederom had het team gelijk en hadden ze het weer perfect berekend. Het bewijst maar weer eens dat we die jongens blind kunnen vertrouwen en daarvoor ben ik hen ontzettend veel dank verschuldigd. Zonder hen was de titel nooit mogelijk geweest."

Terugblikkend op het hele seizoen zegt Hamilton dankbaar te zijn voor het gevecht met Sebastian Vettel, dat tot enkele races geleden voortduurde: "We kennen elkaar al sinds onze gezamenlijk Formule 3-tijd. We hebben altijd eerlijk tegen elkaar gestreden en ook dit seizoen legde hij de druk bij ons. Hij zal volgend jaar ongetwijfeld weer sterk terugkomen, maar daar zullen we klaar voor zijn."

Hamilton heeft woorden van gelijk strekking over voor Fernando Alonso, van wie de sport dit weekend afscheid neemt: "Op weg naar de Formule 1 keek ik tegen hem op en het was een eer om tegen hem te racen. Ik ben niet iemand die collega-coureurs snel zal missen, maar de Formule 1 zal hem zeker wel gaan missen", aldus Hamilton, die als eerste coureur ooit de barrière van vierhonderd punten in één seizoen slechtte.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen