Hamilton opnieuw snelste in de regen, Verstappen wederom P3

19 okt. 2018 22:32 Jan van der Burgt 1 reacties
Lewis Hamilton heeft ook in de tweede vrije training op een opdrogende maar natte baan de snelste tijd genoteerd. Hij bleef de verrassend sterke Pierre Gasly en Max Verstappen voor.

Het is pas na drie kwartier dat de eerste rijders zich op de baan melden. Daarvoor is het simpelweg te nat om werkelijk waardevolle kilometers te kunnen maken. In plaats daarvan zingen ze bij Red Bull een moppie karaoke, terwijl Fernando Alonso en Lando Norris elkaar bij McLaren warm houden met koffie.

Brendon Hartley is de eerste die de full wets tevoorschijn haalt en daar een eerste tijd mee op de klokken brengt. Kimi Raikkonen duikt daar niet veel later onderdoor. Als eenmaal het moment daar is om de volwaardige regenbanden in te wisselen voor intermediates gaat vrijwel iedereen naar buiten, maar niet voordat Pierre Gasly Toro Rosso voor enkele minuten de snelste tijd in handen neemt.

In de laatste tien minuten is het Lewis Hamilton die doet wat hij in de eerste vrije training ook al deed. Hij gaat naar buiten, doet het abolsute minimum, maar staat na een drietal rondjes wel bovenaan. Pierre Gasly deed lange tijd mee in de strijd om de snelste tijd, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met P2.

Max Verstappen snelt in de Red Bull voor de tweede keer vandaag naar de derde tijd. De top zes wordt gecompleteerd door de verrassende namen van Fernando Alonso, Nico Hülkenberg en Brendon Hartley.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen