Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton over Alonso: "Beste tegen wie ik heb gereden"

Ruim tien jaar geleden konden ze elkaars bloed wel drinken: als teamgenoten bij McLaren vormden Fernando Alonso en Lewis Hamilton niet het meest ideale rijdersduo. Nu Hamilton inmiddels vier wereldtitels achter zijn naam heeft en Alonso op het punt staat de Formule 1 te verlaten, wil de Brit wel wat aardigs over de Spanjaard zeggen.

"De Formule 1 gaat hem absoluut missen", meent Hamilton wanneer hem wordt gevraagd naar het aanstaande vertrek van Alonso. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen rijdt nog zeven Grands Prix, alvorens hij zijn F1-helm aan de wilgen hangt.

"Het is jammer dat hij niet zoveel wereldtitels heeft gescoord als zijn talent zou verdienen. Sport is niet alleen interessant omwille van het feit dat je een goede atleet bent, ook de stappen die je zet zijn belangrijk", wijst Hamilton naar het aantal foute keuzes dat Alonso in het verleden heeft gemaakt, keuzes die hem mogelijk additionele wereldtitels hebben gekost. Hamilton steekt de loftrompet over zijn voormalig teamgenoot. "Zeventien jaar in de Formule 1, dat vereist heel veel inzet, heel veel tijd en toewijding. Mensen vergeten soms misschien wel hoeveel erbij komt kijken. Fernando is één van de allerbeste coureurs ooit, voor wat mij betreft de beste tegen wie ik heb gereden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden