© Mclaren

Nieuwsoverzicht

Hamilton over Alonso: "Beste tegen wie ik heb gereden"

10 sep. 2018 12:15 René Oudman 2 reacties
Ruim tien jaar geleden konden ze elkaars bloed wel drinken: als teamgenoten bij McLaren vormden Fernando Alonso en Lewis Hamilton niet het meest ideale rijdersduo. Nu Hamilton inmiddels vier wereldtitels achter zijn naam heeft en Alonso op het punt staat de Formule 1 te verlaten, wil de Brit wel wat aardigs over de Spanjaard zeggen.

"De Formule 1 gaat hem absoluut missen", meent Hamilton wanneer hem wordt gevraagd naar het aanstaande vertrek van Alonso. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen rijdt nog zeven Grands Prix, alvorens hij zijn F1-helm aan de wilgen hangt.

"Het is jammer dat hij niet zoveel wereldtitels heeft gescoord als zijn talent zou verdienen. Sport is niet alleen interessant omwille van het feit dat je een goede atleet bent, ook de stappen die je zet zijn belangrijk", wijst Hamilton naar het aantal foute keuzes dat Alonso in het verleden heeft gemaakt, keuzes die hem mogelijk additionele wereldtitels hebben gekost.

Hamilton steekt de loftrompet over zijn voormalig teamgenoot. "Zeventien jaar in de Formule 1, dat vereist heel veel inzet, heel veel tijd en toewijding. Mensen vergeten soms misschien wel hoeveel erbij komt kijken. Fernando is één van de allerbeste coureurs ooit, voor wat mij betreft de beste tegen wie ik heb gereden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen