© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton over honger naar succes: 'Ik reset mezelf elk jaar'

19 mrt. 2018 11:20 Jan van der Burgt 0 reacties
Lewis Hamilton jaagt met Mercedes op zijn vijfde wereldtitel, iets waar slechts twee coureurs eerder in slaagden. De honger naar succes houdt de Engelsman nog wel even in de Formule 1.

Hamilton gaat door zolang hij gemotiveerd blijft

Een week voorafgaand aan de Australische Grand Prix woont Lewis Hamilton een sponsorevenement bij in het Italiaanse Turijn. Hij is daar helder over zijn doelen op de korte termijn en op de lange termijn.

"Ik wil in Australië superfit zijn", vertelt Hamilton terwijl hij met de vuist op tafel slaat.

"Ik wil vliegen tijdens de vrije trainingen, de poleposition pakken en vervolgens de race op overtuigende wijze winnen. Ik sloot het vorige seizoen niet heel goed af, maar nu staat er weer een wereldtitel op het spel."

Hamilton gaat dit seizoen op zoek naar zijn vijfde Formule 1-wereldtitel. Het zou hem op gelijke hoogte stellen met Juan Manuel Fangio. Hij zou daarnaast nog maar twee titels verwijderd zijn van Michael Schumacher's recordaantal van zeven. Records die momenteel niet buiten Hamilton's bereik lijken te liggen, zeker niet als hij nog even doorgaat. En daar ziet het wel naar uit.

"Ik houd intens van mijn werk. Elke dag is anders en dat is maar goed ook, want ik zou gek worden als elke dag er hetzelfde uit zag. Maar ik kom steeds weer in nieuwe landen, ontmoet nieuwe mensen en dat vind ik geweldig."

Lewis Hamilton staat naar verwachting op het punt een nieuw contract te tekenen met Mercedes, wat hem voor nog eens twee of drie jaar aan het team bindt. Of het zijn laatste contract zal zijn?

"Zoals het er nu naar uitziet niet, maar ik sluit het niet uit. Ik weet niet hoe ik me over drie jaar zal voelen. Maar zolang ik net zo gemotiveerd ben als nu, ga ik door."

Hamilton geeft aan dat hij vaak de vraag krijgt waarom hij nog doorgaat. Hij heeft immers al alles gewonnen: "Ik reset mezelf elk jaar. De successen van het verleden doen er dan niet meer toe. Alleen het heden telt dan nog."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen