© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton over Live F1 Londen: 'Ik mag zelf bepalen of ik kom of niet'

13 jul. 2017 18:44 Ruud Dimmers 0 reacties
Formule 1 coureur Lewis Hamilton was gisteren als enige coureur afwezig tijdens het evenement F1 Live Londen. De Brit vindt dat iedere coureurs zelf mag bepalen of hij wel of niet komt. Dat Lewis de enige coureur was die niet aanwezig was, deerde hem daarbij niet al teveel.

Lewis Hamilton wilde zich optimaal voorbereiden op de GP van Groot-Brittannië

Veel fans uitten forse kritiek op de afwezige Lewis Hamilton. Nota bene in zijn thuisland werd het allereerste F1 Live evenement ooit gehouden. Alle coureurs, teams en belangrijke personen uit de autosport waren aanwezig. Met uitzondering van Hamilton. De fans waren niet blij dat de Brit niet op kwam draven.

Tijdens de FIA-persconferentie ging Hamilton in op zijn afwezigheid. Zo liet hij weten dat hij toe was aan rust en zich zo goed mogelijk voor wilde bereiden op zijn thuisrace op Silverstone.

"Ik heb een paar dagen kunnen relaxen voordat ik naar Silverstone afreisde. Het kampioenschap winnen is het belangrijkste voor mij en daarna komt de GP van Engeland. Het is een prachtig en intens weekend en ik wil hier winnen. Jezelf goed voorbereiden op deze race is daarom erg belangrijk."

"Iedereen heeft zelf het recht om te bepalen of hij wel of niet gaat. Voor mij was de afgelopen periode behoorlijk intens en ik koos voor een andere voorbereiding op dit weekend. Alle mensen hebben daar een mening over, maar ik wil mezelf zo optimaal mogelijk voor te bereiden."

© Mercedes AMG F1

Hamilton ging vervolgens weer op de 'best fans' tour. De woorden die hij na afloop van iedere Grand Prix roep, ongeacht of hij in de woestijn staat of niet.

"Mijn afwezigheid woensdag heeft verder geen effect op dit geweldige weekend. De Britse GP wordt ieder jaar nog groter en veel fans sparen lang om hier aanwezig te kunnen zijn. Ik zal laten zie dat ik dat waardeer en respecteer. Ik heb echt veel over voor mijn fans en heb het grootste aantal fans in de Formule 1. Daarmee probeer ik veel te communiceren."

"Fans zijn erg belangrijk voor mij en dat benadruk ik regelmatig. Maar ik hecht ook veel waarde aan mijn leven buiten de sport. Helaas schrijven de media niet over dingen die ik doe, zoals het bezoeken van een ziekenhuis en het doorbrengen van tijd met kinderen die niet bij een GP aanwezig kunnen zijn. Dat soort dingen vind ik erg belangrijk en dan moet ik keuzes maken.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen