© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton over nieuwe W10: "Een van de beste eerste dates ooit"

Net als Max Verstappen ging ook Lewis Hamilton gisteren op het circuit van Silverstone voor het eerst de baan op met zijn nieuwe auto. Het is nog wat vroeg om over verliefdheid te spreken, maar de eerste date noemt Hamilton alvast geslaagd.

"Het was een geweldige eerste date, waarschijnlijk één van de beste van de afgelopen jaren", zo weet Lewis Hamilton op Silverstone te melden. De Brit voelde in het kader van een filmdag de nieuwe W10 van Mercedes voor het eerst aan de tand, net als Valtteri Bottas.

"Wat echter nog indrukwekkender was om te zien, is hoe het team de auto de avond voor de presentatie moeiteloos in elkaar zette. Om vervolgens dan zo'n probleemloze dag af te kunnen werken, is geweldig."

Hamilton begrijpt echter dat de eerste meters slechts het prille begin vormen van wat ongetwijfeld weer een lang en slopend seizoen gaat worden: "Natuurlijk is er genoeg om aan te werken, maar er hebben nu alweer zo veel mensen vol overgave aan deze auto gewerkt."

"Ik ga natuurlijk al even mee in de sport en 2019 wordt mijn zevende jaar in dienst van dit team, maar ik had vandaag (woensdag) hetzelfde gevoel als toen ik voor het eerst in een Formule 1-auto stapte, iets wat ik totaal niet had verwacht."

Valtteri Bottas mocht de officiële shakedown van de W10 verzorgen door als eerste naar buiten te rijden. De Fin na afloop: "Dat was op zich natuurlijk al erg cool. Ik zie dat als een voorrecht en het was fijn om de auto al even aan de tand te kunnen voelen."

"Het was dan wel geen volwaardige test, maar het was goed om te merken dat alles naar behoren werkte en dat we nu al wat positieve dingen hebben waargenomen.'

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen