Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton over problemen Mercedes: "Ik ga de concurrentie niet wijzer maken"

Mercedes neemt naar de tweede testweek diverse (grote) updates voor de W10 mee. Lewis Hamilton kent de verbeterpunten van zijn nieuwe bolide, maar gaat de concurrentie niet wijzer maken.

De award voor 'wintertestkampioen' lijkt in 2019 wederom naar Ferrari te gaan. Jaarlijks staat de renstal bovenaan de tijdenlijsten, maar wint Mercedes het wereldkampioenschap. Ook dit jaar doet de Duitse renstal haar best om de rol van underdog aan te nemen. Lewis Hamilton erkent dat de W10 van Mercedes nog niet helemaal op het gewenste niveau is, maar kondigt ook een updates aan in de komende dagen. De regerend wereldkampioen is positief over de eerste testweek, die als opmaat moet dienen voor de komende testweek.

"Het was voor ons een goede eerste testweek, waarin de basis is gelegd. Op de fabriek in Brackley wordt op dit moment hard gewerkt om ons volgende week van updates te voorzien. Deze updates zijn ook nodig omdat de wagen op een aantal punten nog niet optimaal presteert." "Deze punten ga ik echter niet benoemen want ik wil de concurrentie niet wijzer maken’ aldus Hamilton tijdens een sponsorevent van Petronas in Turijn. Teamgenoot Valtteri Bottas sprak zich wel uit over de mindere eigenschappen van de W10, die niet altijd in balans is in de bochten. "Op dit moment is de balans van de wagen het grootste probleem. Vooral in de bochten is de auto niet helemaal in balans. Daarnaast hebben we nog wat grotere problemen op andere vlakken. Ik ga er echter vanuit dat de updates aan de wagen van volgende week onze problemen zullen oplossen." Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"