Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton pakt bijzonder record af van Michael Schumacher

Langzaam maar zeker gumt Lewis Hamilton in de recordboeken de naam van Michael Schumacher uit om daar de zijne voor in de plaats te zetten. Zo ook na het behalen van zijn vijfde titel afgelopen weekend in Mexico.

Nee, de zeven wereldtitels en de 91 overwinningen van Michael Schumacher bleven vooralsnog onaangetast. Daarvoor zal Lewis Hamilton nog enkele jaren door moeten blijven rijden op het hoogste niveau. Met het veiligstellen van zijn vijfde titel vestigde hij wel een ander opmerkelijk record.

De Mercedes-coureur is nu degene met de langste tussenperiode tussen zijn eerste en laatste wereldtitel. Zijn vijfde wereldtitel kwam precies 3.647 dagen later dan zijn eerste titeltriomf in 2008. Ook bij Michael Schumacher zat er ooit tien jaar tussen (1994-2004), maar met een totaal van 3.577 dagen legt de Duitser het nipt af tegen de Brit. Het record onderstreept nog maar eens de klasse van Lewis Hamilton, die al twaalf seizoenen meestrijdt om overwinningen. Het einde is bovendien nog niet in zicht. Met elke titel die Hamilton in de komende jaren nog weet te veroveren, scherpt hij dat record verder aan. De eerste die dat record zou kunnen verbreken, is Sebastian Vettel, die in 2010 zijn eerste titel pakte.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'