Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton pareert hardnekkige suggesties over nabije Formule 1-toekomst

Lewis Hamilton tekende onlangs een contract voor slechts een jaar bij Mercedes. Door de geringe lengte van dat contract rijst de vraag op of de Brit nog wel gemotiveerd is.

Lewis Hamilton kan dit seizoen zijn achtste wereldtitel winnen. Dat op zich zou motivatie genoeg moeten zijn, maar de Brit tekende slechts voor een jaar bij en kan dus het hele jaar vragen verwachten over zijn contractsituatie. Hij deed zelf al uitspraken waarin hij rept over 'als ik bijteken'. Heeft hij er nog wel zin in?

"Ik ben volledig toegewijd aan dit seizoen en de toekomst", zegt hij tegen geselecteerde media waaronder RacingNews365 bij de launch van de nieuwe Mercedes. "Ik hou nog steeds van wat ik doe. Wat ik bedoelde met mijn uitspraken is dat ik mezelf in een goede positie bevind en mezelf daarom niet per se hoef vast te leggen voor meerdere jaren. Daarom heb ik maar voor een jaar gekozen en dan kan ik zien hoe het jaar loopt. Dan zien we halverwege of tegen het einde van het jaar wel. Wie weet of er nog steeds een pandemie heerst."

Hamilton is naar eigen zeggen nog ontzettend gemotiveerd, ook op het vlak van het verbeteren van diversiteit. "Het betekent echter niet dat ik niet meer alles geef voor de sport. Maar vorig jaar is er veel gediscussieerd over diversiteit, en nog steeds is dat gaande. Het zal niet van de een op de andere dag opgelost zijn, maar het is belangrijk dat we zorgen dat er echt actie wordt genomen."

De Brit deelt complimenten uit aan zijn team. "Ik ben heel trots op het team en ik heb al gezien dat er stappen worden genomen, zeker aan het einde van vorig jaar en we kunnen langzaam maar zeker de vooruitgang al zien. Stap voor stap, maar ja, ook dat is dit jaar een van mijn drijfveren. We moeten ervoor zorgen dat er op dat gebied mensen hun verantwoordelijkheid nemen. Daarbovenop hoop ik natuurlijk dat ik goed kan presteren."

Ook interessant:

Video: Dit is er nieuw aan de Mercedes waarmee Red Bull verslagen moet worden

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen