© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Pas als meervoudig wereldkampioen tel ik mee"

Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton is hard op weg om enkele records van Michael Schumacher over te nemen. De Duitser is nog steeds recordhouder met zeven wereldtitels en wordt gezien als de meest succesvolle Formule 1-coureur ooit. Ook Hamilton erkent dat hij nu, dankzij zijn vijf wereldtitels, meer respect krijgt dan voorheen.

"Het is natuurlijk raar, maar dat zie je in andere sporten ook wel, dat mensen pas zien hoe sterk en consistent je bent als je meerdere titels hebt gewonnen", aldus Hamilton die in 2019 op jacht gaat naar zijn zesde wereldtitel.

Hamilton veroverde zijn eerste wereldtitel in 2008 voor het team van McLaren waarna het tot 2014 duurde voordat hij opnieuw de beste was. In de afgelopen vijf jaar werd de Brit maar liefst vier keer wereldkampioen en dat had hij zelf ook niet zien aankomen.

"Of ik ooit heb gedacht dat ik een vijfvoudig wereldkampioen zou zijn? Natuurlijk droomde ik daarvan, maar ik droom van heel veel dingen die vervolgens nooit uitkomen."

Hamilton was dicht bij het record van Schumacher om vijf jaar op rij wereldkampioen te worden, maar zijn voormalige teamgenoot Nico Rosberg voorkwam dit huzarenstukje door in 2016 met de titel er vandoor te gaan. Ondanks het missen van dit record betekenen zijn vier wereldtitels in dienst van Mercedes veel voor de inmiddels 34-jarige coureur.

"Zes jaar geleden kwam ik bij Mercedes als een enkelvoudige wereldkampioen en nu heb ik gewoon nog vier wereldtitels. Dat is echt een behoorlijk aantal waardoor het haast onmogelijk is om de omvang van deze vier titels te begrijpen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen